1/12/2022
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 2 tsk rørsukker
- 5 dl Løgismose manitoba hvedemel
- ½ tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk natron
- 1 økologisk citron fintrevet skal heraf
- 3 æg (delt i hvider og blommer)
- 2 dl Løgismose kærnemælk
- 2 dl Løgismose sødmælk
- Løgismose smør til stegning
- I øvrigt
- 1 glas Løgismose hindbærmarmelade
- Flormelis
Sådan gør du
Step 1.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og gnid kornene ud i sukkeret med en lille kniv eller bagsiden af en ske, så de lettere fordeler sig i dejen.
Step 2.
Tilsæt mel, salt, kardemomme, natron og citronskal.
Step 3.
Pisk æggeblommer og mælk sammen og rør melblandingen i. Stil dejen på køl og lad den hvile i ca. 30 minutter.
Step 4.
Pisk derefter æggehviderne stive og vend de to dele forsigtigt sammen.
Step 5.
Varm æbleskivepanden op og fyld en lille klat smør i hvert hul. Hæld derefter dejen i, til hvert hul er fyldt ca. 3⁄4 op. Sørg for at vende æbleskiverne et par gange undervejs, så de bliver flotte og gyldne hele vejen rundt.
Step 6.
Servér dem med din yndlingsmarmelade og et ordentligt drys flormelis.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...