1/9/2022 | Magasin 5 2022
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (frangipane) og bunkevis af sensommerens mørke bær – gerne de vilde. Kagen er let at gå til og vil bringe stor glæde hos store som små. Servér fuldfed creme fraiche til.
Ingredienser
- Dej
- 250 g Løgismose manitoba hvedemel eller almindelig mel
- 125 g Løgismose smør
- 100 g sukker
- 1 stk æg
- 2 g salt
- Frangipane
- 120 g blødt Løgismose smør
- 100 g sukker
- 2 stk æg
- 120 g mandelmel
- Friske brombær
- Til servering
Sådan gør du
Dej
Step 1. Bland mel og smør i en skål ved at smuldre det sammen med fingerspidserne. Tilsæt sukker, æg og salt, når mel og smør er smuldret sammen.
Step 2. Ælt forsigtigt (dejen må ikke blive varm og blød) til en ensartet masse, form dejen til en kugle og stil i køleskabet i 30 min.
Frangipane
Step 1. Bland blødt smør og sukker, og tilsæt derefter mandelmel og æg.
Step 2. Tilføj gerne lidt Cognac, Rom, Armagnac eller Calvados efter smag.
Step 3. Forvarm ovnen til 180 °C. Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med dejen.
Step 4. Hæld mandelblandingen over dejen, og pynt med de friske brombær.
Step 5. Fold tærtedejens kant en smule ind over tærten så på billedet.
Step 6. Sæt tærten i ovnen, og bag i ca. 35 min.
Step 7. Pynt tærten med flager af mandel, og sérver med creme fraiche.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...