1/11/2023
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde kager.
De er bagt med rigtig smør og fyldt med julekrydderierne kanel, ingefær, nellike og peber (naturligvis). En lille bid af jul og uundværlig til et varmt glas gløgg.
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 200 g Løgismose smør
- 350 g sukker
- 2 stk æg
- 5 spsk Løgismose piskefløde
- ½ tsk hjortetaksalt
- 5 g kanel
- 5 g sort peber
- 5 g stødt ingefær
- 5 g stødt nellike
Sådan gør du
Step 1
Bland smør og sukker godt sammen. Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør det hele sammen.
Step 2
Tilsæt æg og fløde og rør igen sammen til en ensartet masse.
Step 3
Lad dejen hvile i køleskab 30 minutter.
Step 4
Rul dejen i ruller på en fingers tykkelse og skær stykker a ca. 0,5 cm.
Step 5
Bag pebernødderne 8-9 minutter ved 160 °C.
Andre forslag
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...