26/9/2022 | Løgismose i Netto
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose kærnemælk nem at gå til og giver et velsmagende brød, der holder sig friskt længe.
Ingredienser
- 6 dl koldt vand
- 450 g Løgismose Rugmel
- 250 g Løgismose knækkede rugkerner
- 1 dl Løgismose kærnemælk
- 200 g hørfrø
- 200 g solsikkekerner
- 1½ dl øl
- 100 g Løgismose hvedemel
- 3 tsk salt
- 10 g gær
Sådan gør du
Step 1. Hæld vand, kærnemælk og øl i en stor skål, opløs gæren i væsken og tilsæt alle de tørre ingredienser.
Step 2. Rør dejen godt sammen med en røreske eller i røremaskine: Rør 3 min. efterfulgt af 2 min. pause. Gentag 2-3 gange.
Step 3. Smør en rugbrødsform (ca. 2 liter) grundigt med smør, og fordel dejen i den smurte form. Glat overfladen ud med en våd hånd.
Step 4. Dæk formen med køkkenfilm, og lad den stå i køleskabet i min. 12 timer og maks. 4-5 døgn, inden du bager det. Jo længere det står, desto mere syrlig bliver smagen.
Step 5. Tag formen ud af køleskabet 1-2 timer, inden du skal bage brødet.
Step 6. Varm ovnen op til 230 °C varmluft, tag køkkenfilmen af, og sæt formen ind i den varme ovn i 10 min.
Step 7. Skru herefter ned til 180 °C, og bag brødet færdigt i 60-70 min. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det.
Step 8. Lad brødet køle helt af, før du skærer det.
Tip
Har du et digitalt bagetermometer, kan du bruge det til at finde den perfekte bagetid. Mål præcis i midten af brødet – kernetemperaturen skal være 97 °C.
Andre forslag
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...