27/10/2019
|
Magasin 8 2019
Cacio e pepe
Den italienske klassiker spækket med sort peber og ost
Ingredienser
- 400 g spaghetti eller bucatini
- 40 g Løgismose smør
- 150 g revet Pecorino Romano
- 50 g revet Parmigiano-Reggiano
- 1 spsk friskkværnet peber
- Kogevand fra pastaen
- Evt. frisk trøffel
Sådan gør du
Step 1.
Kog pastaen i en stor gryde, ca. 3 minutter mindre end angivet på pakken – pastaen skal være meget al dente.
Step 2.
Rist den friskkværnede peber godt af på en tør pande, og sørg for at det får rigeligt varme så alle aromaer frigives. Tilsæt smør til panden med peber og lad smørret bruse godt af.
Step 3.
Tilsæt ca. 1,5-2 dl. kogevand fra pastaen til panden med smør og peber og lad det samle sig.
Step 4.
Skru godt op for varmen på panden og tilsæt den ikke-færdigkogte pasta og vend godt rundt i væsken på panden. Lad blandingen samle sig i ca. 3 minutter, til pastaen er perfekt al dente.
Step 5.
Tilsæt til sidst den revne ost, som vendes godt rundt med pastaen, så hele retten samler sig.
Step 6.
Servér med det samme med friskkværnet peber på toppen og eventuelt friskrevet trøffel hvis det skal være ekstra godt.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.