19/11/2023 | Magasin 6 2023
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørhed – naturligvis.
Confit de canard er det oprindelige franske navn for, hvad måske bedre kendes som confiterede andelår – en specialitet i Sydvestfrankrig. Andelårene får her vinterligt selskab af rosenkål og pastinakker.
Pastinakken bidrager med en diskret nøddesmag, imens de små rosenkål, tilfører bitterhed til de fede andelår. Rosenkål smager nemlig ganske godt, når de er tilberedt korrekt, og særligt i selskab af bacon og løg.
Indbegrebet af et hyggeligt, landligt måltid, der varmer i vinterkulden.
Ingredienser
- 4 Løgismose confiterede andelår
- Andefedt fra indpakningen
- 800 g rosenkål
- 65 g skalotteløg
- ½ bundt timian
- 150 g bacon
- 400 g pastinakker
- 40 g solsikkekerner
- 4 spsk Løgismose eddike æble og timian
- 1 bøtte Løgismose pesto verde
- Eventuelt Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1
Ord og halvér rosenkål, hak skalotteløg fint, skræl og skær pastinakker i lange stave og skær bacon i fine tern.
Step 2
Forvarm ovnen på 220 °C varmluft.
Step 3
Vend pastinakker med andefedtet fra indpakningen og tilsæt solsikkekerner og æble-timianeddike. Overfør til en bageplade sammen med andelår og bag i ovnen ca. 15 minutter.
Step 4
Steg bacon på tør pande. Tilsæt rosenkål, skalotteløg og timian til panden. Hvis den virker tør, kan der her tilsættes lidt smør.
Step 5
Servér med Løgismose pesto verde.
Andre forslag
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...