29/9/2022 |
Cremet svampesuppe med stegte kastanjer
Det er en fryd at sanke sin egen mad. Tag en tur i skoven forud for dette efterårsmåltid og gå på jagt efter både kantareller, champignoner, Karl Johan og spisekastanjer.
Ingredienser
- 200 g blandede svampe (champignon, kantareller, Karl Johan etc.)
- 30 g tørrede skovsvampe
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 25 g Løgismose smør
- 1 dl tør sherry
- 5 dl hønsefond
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 100 g spisekastanjer kan købes i butikken på Nordre Toldbod, når sæsonen tillader det
- Salt og friskkværnet peber
- Citron
Sådan gør du
Step 1
Udblød de tørrede skovsvampe i vand. Skær de friske svampe i mindre stykker, og steg dem i smør i en gryde med tynde skiver skalotteløg og hvidløg. Dryp de tørrede svampe, og tilsæt dem til gryden.
Step 2
Tilsæt sherry til suppen, og lad den koge næsten væk. Tilsæt herefter hønsefond, og lad suppen simre til svampe og løg er møre.
Step 3
Tilsæt 2 dl piskefløde, og lad suppen koge igennem, og blend den herefter grundigt til den er helt fin og cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Step 4
Steg svampe og kastanjer på en pande, og anret dem i dybe tallerkener og hæld suppe udover.
Step 5
Pynt evt. med let pisket flødeskum og tynde skiver af rå champignon.
Tip
Du finder forskellige svampe, tørre som friske, og spisekastanjer i butikken på Nordre Toldbod, når sæsonen er til det
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...