31/8/2021
|
Magasin 8 2021
Daube af dådyrkølle
Daube er en klassisk provençalsk ret, hvor kødet, i dette tilfælde dyrekølle fra råvildt, får lov at hygge sig længe i en daubière, en braiseringspande, sammen med grøntsager, hvidløg, vin og masser af herbes de Provence. Start derfor dagen før du planlægger at servere retten.
Ingredienser
- 1 kg dådyrskølle skåret i stykker på 5*5 cm
- 150 g tørsaltet bacon
- 4 stk skalotteløg
- 4 stk gulerødder
- ¼ knoldselleri
- 4 fed hvidløg
- urter (timian, rosmarin, salvie etc.)
- 8 stk enebær
- ½ l kraftig rødvin
- ½ l kraftig kalve/okse fond
- 100 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Skær kød, bacon, grøntsager i mundrette stykker og marinér med rødvin i et ildfast fad i min. 12 timer.
På dagen
Step 1. Tag kød og bacon op af marinaden og dup tør på køkkenrulle. Brun herefter det hele godt af på en pande.
Step 2. Kog rødvinen op i en gryde sammen med grøntsager og urter og reducér til det halve. Tilsæt herefter fond og kom det hele tilbage i fadet sammen med kød og bacon.
Step 3. Dæk retten til med folie og braisér det hele i en forvarmet ovn på 180° C i ca. 1,5 time til kødet er mørt.
Step 4. Si saucen fra retten og reducér til passende konsistens og smag. Montér saucen med et par skefulde smør og saml til sidst kød, grøntsager og sauce i et flot serveringsfad. Spis som det er med groft brød eller servér en rustik rodfrugtmos som tilbehør.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...