23/3/2020 | Løgismose i Netto
Dhal
Drag med vores kokke til det aromatiske, indiske køkken med den vegetariske klassiker dhal. Dhal'en er rig på umami fra røde linser, tomater og Garam Masala og varme smagsnoter fra ingefær og chili.
Ingredienser
- 80 g løg , finthakket
- 2 fed hvidløg , finthakket
- 1½ cm ingefær , finthakket
- 3 spsk neutral olie
- ½ rød chili , cirka og alt efter styrke
- 1 tsk garam masala
- 230 g røde linser
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon terning
- 1 stor gulerod , i tern
- ¼ hokkaido-græskar , i tern
- ½ bundt koriander , hakket
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Sautér løg, hvidløg, ingefær og chili i olie. Tilsæt Garam Marsala og røde linser og lad det sautere i et par minutter.
Step 2.
Tilsæt herefter tomater, vand og bouillon og lad det simre.
Step 3.
Tilsæt gulerødder og græskar efter 5 minutter og lad dhalen simre videre til linserne er møre. Smag til med koriander og salt.
Step 4.
Servér med ris, hakket koriander og en glat creme fraiche eller græsk yoghurt.
Tip
Prøv at komme frisk spinat i dhal’en lige før servering, det giver et ekstra pift.
Tip
u kan altid finde Løgismose Dhal på selvsamme opskrift på hylden i Netto.
Andre forslag
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Friteret pighvar med persillepuré, bønner og kålskud
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d’Or kandidat Sebastian ynd...
Grillspyd med kødboller og couscoussalat
Grillede kyllingekødboller på spyd og en klassisk couscoussalat er en skøn og nem aftensmad, når ...