24/3/2020
|
Løgismose i Netto
Dhal
Drag med vores kokke til det aromatiske, indiske køkken med den vegetariske klassiker dhal. Dhal'en er rig på umami fra røde linser, tomater og Garam Masala og varme smagsnoter fra ingefær og chili.
Ingredienser
- 80 g løg , finthakket
- 2 fed hvidløg
- 1½ cm ingefær
- 3 spsk neutral olie
- ½ rød chili cirka og alt efter styrke
- 1 tsk garam masala
- 230 g røde linser
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon terning
- 1 stor gulerod
- ¼ hokkaido-græskar
- ½ bundt koriander
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Ordn alle grøntsagerne. Snit løg, hvidløg, ingefær og chili fint. Skyld og skær gulerødder og hokkaidogræskar i tern. Hak koriander groft.
Step 2
Sautér løg, hvidløg, ingefær og chili i olie. Tilsæt Garam Marsala og røde linser og lad det sautere i et par minutter.
Step 3
Tilsæt herefter tomater, vand og bouillon og lad det simre.
Step 4
Tilsæt gulerødder og græskar efter 5 minutter og lad dhalen simre videre til linserne er møre. Smag til med koriander og salt.
Step 5
Servér med ris, hakket koriander og en glat creme fraiche eller græsk yoghurt.
Tip
Prøv at komme frisk spinat i dhal’en lige før servering, det giver et ekstra pift.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...