1/1/1970 |
Fasan i cider
Med svampe og perleløg.
Ingredienser
- 2 stk hele plukkede og ordnede fasaner
- 150 g Løgismose smør
- 4 dl helt tør cider
- 4 dl kraftig hønsesky
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 150 g rensede og snittede champignoner
- 150 g pillede perleløg
- 50 g tørsaltet bacon i lardons
- 1 stk løg i tynde både
- 3 fed hakket hvidløg
- Lidt frisk timian
- Et par laurbærblade
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Klargør fasanerne ved at skære lårene af og lad brystkødet side på skroget.
Step 2.
Brun lår og bryststeg godt i smør i en gryde og tag det op af gryden. Rist nu bacon, champignon, løg, perleløg og hvidløg godt af i samme gryde, til det er gyldent.
Step 3.
Tilsæt cider og reducér til halv mængde. Tilsæt nu hønsefond og fløde og reducér yderligere til halv mængde. Læg lårene i gryden og låg på.
Step 4.
Bag gryden i ovnen ved 165 °C i ca. 35 minutter under låg. Læg herefter bryststegen i gryden og bag yderligere 30 minutter.
Step 5.
Tag kødet op af gryden og lad det trække på en rist i minimum 10 minutter. Reducér i mellemtiden saucen ned til cremet konsistens og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk cider og citronsaft.
Step 6.
Skær kødet af brystbenet og placér det i saucen i gryden sammen med lårene. Retten kan med fordel serveres med kartoffelpuré eller hasselback kartofler.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...
Den perfekte juleand & andesauce
Stegt andebryst med bagt græskar og ferskner
Til de nært forstående højtider er helstegt and en...
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...