Fetamousse med stenbiderrogn
og grillet agurk.
Ingredienser
- Fetamousse
- 4 blade husblas
- 2 dl hønsefond
- 2 kviste finthakkede rosmarin blade
- 200 g feta
- 2 dl Løgismose piskefløde , letpisket
- Stenbiderrogn
- 250 g renset stenbiderrogn
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- ½ stk citron saft og skal herfra
- Agurk
- 2 stk drueagurker
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld karse
Sådan gør du
Fetamousse
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Varm hønsefond og rosmarin op til kogepunktet. Kom fetaen i en blender og tilsæt stille og roligt den varme hønsefond. Kør moussen helt glat og tilsæt den udblødte husblas.
Step 2. Vend herefter moussen sammen med den letpiskede fløde og hæld den i et fad eller en beholder dækket med husholdningsfilm. Sæt moussen på køl, til den er helt kold og fast. Vend moussen ud på et bræt og skær den i mundrette tern, inden servering.
Stenbiderrogn
Step 1. Mariner stenbiderrognen i olie og smag til med salt, peber og citronskal og -saft. Gør dette lige inden servering, da rognen bliver hvid af syren fra citronen.
Grillet agurk
Step 1. Del agurkerne på langs, mariner dem i olie, salt og peber og grill dem herefter på en brandvarm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber. Læg stenbiderrogn og fetamoussen på en tallerken og læg de lune grillede agurker ved siden af. Dryp lidt jomfruolivenolie ud over og drys med karse.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...