28/4/2021
|
Magasin 4 2021
Flamberet kyllingelever med bitre salater
Kyllingens lever er en udsøgt spise, som udover en skøn smag byder på en lang række næringsmæssige fordele. Vi ser kun gode grunde til at lade kyllingelever indgå i madplanen, kan vi på det varmeste anbefale denne opskrift hvor kyllingelever flamberes i cognac og serveres med bitre salater og sprøde nødder. Skal der druer til, skal du ikke snyde dig selv for et match i særklasse, med de franske Savoie-vine i glasset.
Ingredienser
- 300 g kyllingelever
- Cognac eller calvados til flambering
- Blandede bitre salater
- Bredbladet persille + krus
- 1 bundt grønne asparges
- 2 fed fintsnittede hvidløg
- 1 stk zittauerløg skåret i 1 cm tykke skiver
- Cornichoner
- 1 stk citron
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Dup kyllingelever tørt med køkkenrulle og skær dem i to dele og fjern senen i midten.
Step 2.
Skær løg og hvidløg, skyl salaterne, hak persille, og knæk bunden af de grønne asparges.
Step 3.
Grill løgskiverne, asparges og en halveret citron. Anret de grillede grøntsager på de bitre salater, og pres saften af den grillede citron udover. Kom cornichoner på salaten.
Step 4.
Grill umiddelbart inden servering kyllingeleverne på en pande, som kan komme på grillen, og krydr med persille, hvidløg og salt og peber. Tilsæt et godt skvæt alkohol, sæt ild til og flambér kort.
Step 5.
Anret leveren på salaten og nyd, eventuelt med godt brød.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...