28/4/2021
|
Magasin 4 2021
Flamberet kyllingelever med bitre salater
Kyllingens lever er en udsøgt spise, som udover en skøn smag byder på en lang række næringsmæssige fordele. Vi ser kun gode grunde til at lade kyllingelever indgå i madplanen, kan vi på det varmeste anbefale denne opskrift hvor kyllingelever flamberes i cognac og serveres med bitre salater og sprøde nødder. Skal der druer til, skal du ikke snyde dig selv for et match i særklasse, med de franske Savoie-vine i glasset.
Ingredienser
- 300 g kyllingelever
- Cognac eller calvados til flambering
- Blandede bitre salater
- Bredbladet persille + krus
- 1 bundt grønne asparges
- 2 fed fintsnittede hvidløg
- 1 stk zittauerløg skåret i 1 cm tykke skiver
- Cornichoner
- 1 stk citron
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Dup kyllingelever tørt med køkkenrulle og skær dem i to dele og fjern senen i midten.
Step 2.
Skær løg og hvidløg, skyl salaterne, hak persille, og knæk bunden af de grønne asparges.
Step 3.
Grill løgskiverne, asparges og en halveret citron. Anret de grillede grøntsager på de bitre salater, og pres saften af den grillede citron udover. Kom cornichoner på salaten.
Step 4.
Grill umiddelbart inden servering kyllingeleverne på en pande, som kan komme på grillen, og krydr med persille, hvidløg og salt og peber. Tilsæt et godt skvæt alkohol, sæt ild til og flambér kort.
Step 5.
Anret leveren på salaten og nyd, eventuelt med godt brød.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.