28/4/2021 | Magasin 4 2021
Flamberet kyllingelever med bitre salater
Kyllingens lever er en udsøgt spise, som udover en skøn smag byder på en lang række næringsmæssige fordele. Vi ser kun gode grunde til at lade kyllingelever indgå i madplanen, kan vi på det varmeste anbefale denne opskrift hvor kyllingelever flamberes i cognac og serveres med bitre salater og sprøde nødder. Skal der druer til, skal du ikke snyde dig selv for et match i særklasse, med de franske Savoie-vine i glasset.
Ingredienser
- 300 g kyllingelever
- Cognac eller calvados til flambering
- Blandede bitre salater
- Bredbladet persille + krus
- 1 bundt grønne asparges
- 2 fed fintsnittede hvidløg
- 1 stk zittauerløg skåret i 1 cm tykke skiver
- Cornichoner
- 1 stk citron
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Dup kyllingelever tørt med køkkenrulle og skær dem i to dele og fjern senen i midten.
Step 2.
Skær løg og hvidløg, skyl salaterne, hak persille, og knæk bunden af de grønne asparges.
Step 3.
Grill løgskiverne, asparges og en halveret citron. Anret de grillede grøntsager på de bitre salater, og pres saften af den grillede citron udover. Kom cornichoner på salaten.
Step 4.
Grill umiddelbart inden servering kyllingeleverne på en pande, som kan komme på grillen, og krydr med persille, hvidløg og salt og peber. Tilsæt et godt skvæt alkohol, sæt ild til og flambér kort.
Step 5.
Anret leveren på salaten og nyd, eventuelt med godt brød.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...