Fransk løgsuppe
Med bagt løg
Ingredienser
- Suppe
- 500 g løg
- 75 g Løgismose smør
- 30 g Løgismose hvedemel
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1½ l hønsefond
- 2 stk laurbærblade
- ½ glas cognac
- Salt og friskkværnet peber
- Butterdej
- 250 g butterdej
- 1 stk æg
- 100 g revet Gruyère , Knas eller Let Knas
Sådan gør du
Suppe
Step 1. Pil løgene og skær dem i skiver, sauter dem i smør, til de er gyldne. Tilsæt mel og peber og vend det godt sammen. Tilsæt fond og laurbærblade og bring det til kogepunktet. Lad suppen småsimre under låg i ca. 30 minutter med jævnlig omrøring, til løgene er møre. Smag suppen til med salt, peber og cognac.
Butterdej
Step 1. Rul butterdejen ud i 1⁄2 cm tykkelse og prik med en gaffel overalt. Stik eller skær dejen, så den er 1 cm bredere end cocotterne, som suppen serveres i. Fyld suppen i cocotterne, læg butterdej henover og klem dejen fast omkring ydersiderne af cocotten. Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med ost.
Step 2. Sæt cocotterne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til butterdejen har rejst sig og er bagt gylden.
Step 3. Server suppen rygende varm.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...