1/1/1970 | Løgismose i Netto
Græsk salat med feta
Der er få ting, der kan vække sommer- og ferieminderne frem, som en god græsk salat. Det er en forholdsvis enkel salat, så brug de bedste råvarer, som du kan komme i nærheden af. Det lønner sig. Vi bruger Løgismoses græske fetaost lavet på gede- og fåremælk og kalamata-oliven for at give salaten karakter og en masse umami.
Ingredienser
- 300 g tomat
- 1 stk agurk
- 1 stk grønt peberfrugt
- 1 helt rødløg
- 20 stk Kalamata oliven befriet for sten
- 1 stk romainesalat
- 1 bundt frisk oregano
- 1 hel citron
- 200 g Løgismose salattern
- ½ dl Løgismose olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Pil løget, halver det og skær det i lidt grove skiver. Pil lagene fra hinanden og kom det i lille skål, pres citronen ud over og hæld olien over og lad dem trække.
Step 2
Vask salaten. Halvér agurken på langs, skrab kernerne ud og skær den i skiver på ca. ½ cm tykkelse.
Step 3
Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i tern. Skær tomaterne i mundrette både. Er der sten i olivenene fjernes disse.
Step 4
I en passende skål eller på et fad anrettes de største salat blade nederst, de mindste vendes sammen med det resterende fyld inklusiv løg og marinaden. Blandingen lægges oven på de store salatblade, fetaen brækkes i stykker ud over salaten og der kommes rigeligt med oreganoblade på toppen.
Step 5
Nyd salaten til et stykke grillet kød eller bare som den er med et stykke brød.
Andre forslag
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Friteret pighvar med persillepuré, bønner og kålskud
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d’Or kandidat Sebastian ynd...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...