1/1/1970 | Løgismose i Netto
Græsk salat med feta
Der er få ting, der kan vække sommer- og ferieminderne frem, som en god græsk salat. Det er en forholdsvis enkel salat, så brug de bedste råvarer, som du kan komme i nærheden af. Det lønner sig. Vi bruger Løgismoses græske fetaost lavet på gede- og fåremælk og kalamata-oliven for at give salaten karakter og en masse umami.
Ingredienser
- 300 g tomat
- 1 stk agurk
- 1 stk grønt peberfrugt
- 1 helt rødløg
- 20 stk Kalamata oliven befriet for sten
- 1 stk romainesalat
- 1 bundt frisk oregano
- 1 hel citron
- 200 g Løgismose salattern
- ½ dl Løgismose olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Pil løget, halver det og skær det i lidt grove skiver. Pil lagene fra hinanden og kom det i lille skål, pres citronen ud over og hæld olien over og lad dem trække.
Step 2
Vask salaten. Halvér agurken på langs, skrab kernerne ud og skær den i skiver på ca. ½ cm tykkelse.
Step 3
Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i tern. Skær tomaterne i mundrette både. Er der sten i olivenene fjernes disse.
Step 4
I en passende skål eller på et fad anrettes de største salat blade nederst, de mindste vendes sammen med det resterende fyld inklusiv løg og marinaden. Blandingen lægges oven på de store salatblade, fetaen brækkes i stykker ud over salaten og der kommes rigeligt med oreganoblade på toppen.
Step 5
Nyd salaten til et stykke grillet kød eller bare som den er med et stykke brød.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...