31/3/2022 | Magasin 2 2022
Grillet butterfly-kylling med couscoussalat og saltet yoghurt
Drøm dig til Nordafrika med dette måltid, og servér det især, når I er mange om bordet. Mængden af krydderurter og de grillede grøntsager skal man ikke kimse ad i couscoussalaten, der må nemlig ikke spares på noget i en couscoussalat, for de små durumhvedegryn smager nemlig ikke af alverden selv – så fuld smæk på smagene og farverne.
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 2 spsk ras el hanout
- 2 spsk sumak
- Olivenolie
- Salt og peber
- Couscoussalat
- 100 g couscous
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 squash
- 1 bundt friske løg
- 4 gulerødder med top
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 bundt koriander
- sumak
- 1 citron
- 1 rød chili
- 1 grøn chili
- Salt
- Saltet yoghurt
- 3 dl Løgismose græsk yoghurt
- 2 tsk
- Skallen af en halv citron
- Lidt sumak
- Olivenolie
Sådan gør du
Couscous og kylling
Step 1. Vend 100 g couscous med 3 spsk. god olivenolie. Overhæld med 200 g kogende vand og 1 tsk. salt. Dæk til med film og stil til side i 20 min.
Step 2. Fjern rygbenet på kyllingen. Klip på hver side af rygbenet med en fjerkræsaks (gem rygbenet i fryseren til en dag, der skal laves suppe eller fond).
Step 3. Placér kyllingen med skindsiden opad, og pres med to hænder på den øverste del af brystet, så brystbenet giver et knæk og hele kyllingen bliver flad.
Step 4. Smør kyllingen ind i ras el hanout, sumak, salt, peber og olivenolie.
Step 5. Grill eller steg kyllingen på en grillpande i 30-45 min. alt efter farten på grillen (her er anvendt en plade på en gasgrill).
Step 6. Grill imens grøntsagerne til couscoussalaten, til de har taget farve og skær dem herefter i passende stykker.
Step 7. Bland de grillede grøntsager med couscous, sumak, friske urter, citronsaft og lige så meget chili, som systemet kan holde til.
Step 8. Lad kyllingen trække i 5-10 min., når den er færdig.
Saltet yoghurt
Step 1. Bland græsk yoghurt med salt og citronskal.
Step 2. Anret i en skål og dryp med olivenolie og drys med sumak. Voilà – klar til nordafrikansk middag!
Tip
Find mere end 50 forskellige krydderier fra fra danske Mill & Mortar på hylden hos Løgismose, Nordre Toldbod
Tip
Butterfly-udskæringen er fortrinlig at ty til, når lår og bryst skal tilberedes ensartet og skindet være sprødt.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...