5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer dem med grillet fisk og en sauce, der ikke skiller – og som binder fisken, de nyopgravede kartofler og spidskålen sammen til en sommersymfoni på tallerkenen.
Når du skal vælge fisken hos fiskehandleren, så spørg efter dansk fisk i sæson. Det er der flere gode grunde til – fisken fanges på et tidspunkt, hvor bestanden ikke trues, prisen er lavest og smagen er på sit bedste – i juli er mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, makrel og multe i sæson.
Ingredienser
- Fisk & grønt
- Filet af fisk f.eks. multe, sandart, pighvar, ørred
- 275 g spidskål
- 400 g nye kartofler
- 1 stilk løvstikke
- 1 bundt persille
- Olivenolie
- Salt
- Sauce med estragon
- 200 g Løgismose piskefløde 38%
- 75 g Løgismose smør
- 150 g Løgismose økologisk hvidvin
- Laurbærblade
- Maizena
- 1 bundt estragon
- Salt
Sådan gør du
Fisk & grønt
Step 1. Tænd op i grillen.
Step 2. Kog kartoflerne i saltet vand med løvstikke. Fjern imens de yderste blade fra spidskålet og del i 6-8 stykker.
Step 3. Skær fisk i passende stykker og krydr med salt. Placér fisken på et stykke bagepapir med skinsiden nedad og krydr igen med salt.
Step 4. Smør spidskål ind i olivenolie og salt og læg på grillen. Krydr fisken og læg også den på grillen på skindsiden. Fisken er færdigtilberedt, når den er glasklar i midten.
Sauce med estragon
Step 1. Hak løg fint og steg klare i en gryde. Tilsæt hvidvin og laurbærblade og kog ned til cirka det halve. Tilsæt smør under omrøring og dernæst fløden. Bland maizena med lidt vand og tilsæt under omrøring.
Step 2. Hak estragon fint og tilføj til saucen. Smag til med salt.
Tip
Tilsæt gerne flere friske urter til kartoflernes kogevand, da det tilfører smag til kogevandet og til kartoflerne. Og husk på at salte vandet rigeligt – vandet skal smage af havvand.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...