1/4/2019
|
Magasin 3 2019
Grønne asparges med pocherede vagtelæg
Nye, sprøde grønne asparges er en af de fineste og mest velsmagende forårsbebudere vi har. Sæsonen er kort, for efter Sankt Hans må de grønne stænger ikke længere høstes.
Minimér tilberedningen så den sarte smag, farve og sprødhed bevares, det fortjener de.
Prøv Thomas Rodes opskrift her, hvor aspargesene steges let i smør og serveres med revet hård ost, pocherede små vagtelæg og frisk krydderurtesalat.
Ingredienser
- 2 bundter grønne asparges , (75 g pr. person)
- 25 g Løgismose smør
- Rosmarinkvist
- 100 g hård ost (gerne med nøddeagtig smag)
- 12 stk vagtelæg
- Krydderurtesalat
- ½ bundt persille
- ½ bundt køvel
- ½ bundt purløg
- ½ bundt estragon
- 2 stk høvlet, rå asparges
- Saft fra ½ citron
Sådan gør du
Asparges
Step 1. Befri asparges for den seje rodende og fjern fligene, da der her kan gemme sig jord. Skræl dem evt. let.
Step .2 Kom smør, lidt salt og peber på en varm pande. Kom asparges på panden, når smørret bruser op. Sautér dem i et par minutter alt efter tykkelsen.
Krydderurtesalat
Step 1. Hak krydderurterne og vend dem med den høvlede asparges samt citronsaft.
Pocherede vagtelæg
Step 1. Sæt en gryde over med 2 liter vand og varm op til kogepunktet.
Step 2. Slå æggene ud i hver sin kop.
Step 3. Når vandet koger, skru ned for vandet, så det lige akkurat skælver, men ikke koger. Hæld så æggene forsigtigt i. Lad æggene pochere i ca. 1-2 min.
Step 4. Tag æggene op med en hulske og lad det dryppe af.
Servering
Riv osten over de smørstegte asparges og servér straks på en tallerken med krydderurtesalat og pocherede vagtelæg.
Tip
Vagtelæg kan findes hos Løgismose på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet