1/4/2019
|
Magasin 3 2019
Grønne asparges med pocherede vagtelæg
Nye, sprøde grønne asparges er en af de fineste og mest velsmagende forårsbebudere vi har. Sæsonen er kort, for efter Sankt Hans må de grønne stænger ikke længere høstes.
Minimér tilberedningen så den sarte smag, farve og sprødhed bevares, det fortjener de.
Prøv Thomas Rodes opskrift her, hvor aspargesene steges let i smør og serveres med revet hård ost, pocherede små vagtelæg og frisk krydderurtesalat.
Ingredienser
- 2 bundter grønne asparges , (75 g pr. person)
- 25 g Løgismose smør
- Rosmarinkvist
- 100 g hård ost (gerne med nøddeagtig smag)
- 12 stk vagtelæg
- Krydderurtesalat
- ½ bundt persille
- ½ bundt køvel
- ½ bundt purløg
- ½ bundt estragon
- 2 stk høvlet, rå asparges
- Saft fra ½ citron
Sådan gør du
Asparges
Step 1. Befri asparges for den seje rodende og fjern fligene, da der her kan gemme sig jord. Skræl dem evt. let.
Step .2 Kom smør, lidt salt og peber på en varm pande. Kom asparges på panden, når smørret bruser op. Sautér dem i et par minutter alt efter tykkelsen.
Krydderurtesalat
Step 1. Hak krydderurterne og vend dem med den høvlede asparges samt citronsaft.
Pocherede vagtelæg
Step 1. Sæt en gryde over med 2 liter vand og varm op til kogepunktet.
Step 2. Slå æggene ud i hver sin kop.
Step 3. Når vandet koger, skru ned for vandet, så det lige akkurat skælver, men ikke koger. Hæld så æggene forsigtigt i. Lad æggene pochere i ca. 1-2 min.
Step 4. Tag æggene op med en hulske og lad det dryppe af.
Servering
Riv osten over de smørstegte asparges og servér straks på en tallerken med krydderurtesalat og pocherede vagtelæg.
Tip
Vagtelæg kan findes hos Løgismose på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
