30/4/2020
|
Magasin 3 2020
Grydestegt Løgismose kylling
Grydestegt kylling med asparges, nye løg og flødesauce.
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- Urter til kyllingen (estragon, timian, hvidløg, persille)
- 1 god klat Løgismose smør
- 1 skvæt olivenolie
- Salt og peber
- Sauce
- 1 dl god sherry
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 100 g kantareller
- 200 g kejserhatte
- Citronsaft
- Salt og peber
- Grøntsager
- 8 flotte asparges (grønne eller hvide)
- 4 nye løg med top
- 1 kg friske ærter
- 1 lille klat Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Grydestegt kylling
Step 1. Fyld kyllingen med urter og bind den op, så lårene beskytter brystkødet under stegningen.
Step 2. Brun kyllingen grundigt af i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olivenolie. Husk at krydre med salt og peber undervejs.
Step 3. Når kyllingen er brunet godt af, tilsættes lidt ekstra urter i bunden af gryden og låget ligges på.
Step 4. Skru ned til medium varme og lad kyllingen stege under låg ca. 30 min. Sluk for varmen og lad den trække under låg ca. 15 min.
Step 5. Tag herefter kyllingen op og lad den trække yderligere 20 min.
Sauce
Step 1. Rensende kantareller og kejserhatte steges på en pande.
Step 2. Panden koges af med tør sherry og tilsættes herefter stegeskyen fra gryden hvor kyllingen er stegt.
Step 3. Tilsæt piskefløde, kog det en smule ind og smag til med citronsaft, salt og peber.
Grøntsager
Step 1. Alle grøntsager renses og ordnes.
Step 2. De nye løg steges let på en pande og kommes derefter i en gryde med asparges og ærter.
Step 3. Tilsæt en smule vand, en klat smør, salt og peber og damp det hele i et par minutter.
Anretning
Step 1. Del kyllingen i passende stykker og anret på et fad med grøntsagerne. Pynt evt. fadet med plukkede estragonblade, ramsløg og persille og servér saucen ved siden af.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...