29/10/2023
|
Magasin 5 2023
Hakkebøf med syltede asier og glaserede perleløg
Ingredienser
- 300 g hakket oksekød (8-12% fedt eller lidt højere)
- 1 glas Løgismose syltede perleløg
- 1 glas Løgismose syltede asier
- 2 fed hvidløg
- 1 dusk timian
- 1 spsk sherryeddike
- 2 spsk sukker
- 60 g Løgismose smør
- 1 dusk bredbladet persille
- 2 skiver godt rugbrød
- Løgismose smør til brød
Sådan gør du
Step 1
Form kødet til 2 hakkebøffer og krydr gavmildt med salt og peber.
Step 2
Brun bøfferne i olie og steg dem 1-3 minutter i brusende smør sammen med et par knuste hvidløg og 1 dusk timian. Tag bøfferne af panden og lad dem hvile.
Step 3
Dræn perleløg fra syltelagen. Tilsæt dem til panden med smør og lad dem sautere, til de er gyldne. Tilsæt sherryeddike, sukker og 1 knivspids salt og kog det hele lidt sammen. Justér eventuelt smagen med sukker eller sherryeddike. Afslut med finthakket persille.
Step 4
Placér bøffen på en skive rugbrød smurt med smør, mens den stadig er lun. Anret asier og syltede perleløg på hakkebøffen.
Tip
Ønsker du en gør version, kan du snildt erstatte hakkebøffen med en grøn rødbedebøf.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...