31/8/2021
|
Magasin 8 2021
Havtaskehale med muslingenage, smørstegt grønkål og svampe
Havtasken er både i smag og tekstur tæt på hummer, men prisen en kende mere overkommelig. Hør din fiskemand om han kan skaffe små havtaskehaler, så alle om bordet kan få deres egen hale.
Ingredienser
- 4 stk havtaskehaler (400-500 g pr. stk.)
- 500 g blåmuslinger
- 2 dl tør hvidvin
- 200 g koldt Løgismose smør i tern
- 80 g persille
- ½ stk citron
- 300 g grønkål
- 300 g blandede svampe (f.eks. Karl Johan og kantareller)
- Olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Rens, skyl og sortér blåmuslinger og damp dem i hvidvin i en gryde i ca. 5 minutter. Kassér muslingerne og reducér muslingesaften til det halve.
Step 2
Soignér havtaskehalerne ved at fjerne skind og hinder (eller få din fiskehandler til at ordne det for dig). Husk endelig at bevare benet i midten!
Step 3
Rens og skær svampene i passende stykker. Gør det samme med grønkålen.
Step 4
Steg havtaskehalerne på en pande i en blanding af olivenolie og smør i 6-8 minutter afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber under stegning. Tag havtaskehalerne af og lad dem hvile i 5 minutter før servering.
Step 5
Steg nu svampene på samme pande, til de er gyldne. Tilsæt grønkål og steg med i 1 minut. Krydr med salt og peber.
Step 6
Varm muslingesaften op og kom i en kandeblender sammen med persillen. Start blenderen og tilsæt det kolde smør lidt ad gangen. Smag saucen til med citronsaft og salt.
Step 7
Anret på smukke tallerkner og top med grøntsagerne.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...