31/8/2021 | Magasin 8 2021
Havtaskehale med muslingenage, smørstegt grønkål og svampe
Havtasken er både i smag og tekstur tæt på hummer, men prisen en kende mere overkommelig. Hør din fiskemand om han kan skaffe små havtaskehaler, så alle om bordet kan få deres egen hale.
Ingredienser
- 4 stk havtaskehaler (400-500 g pr. stk.)
- 500 g blåmuslinger
- 2 dl tør hvidvin
- 200 g koldt Løgismose smør i tern
- 80 g persille
- ½ stk citron
- 300 g grønkål
- 300 g blandede svampe (f.eks. Karl Johan og kantareller)
- Olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Rens, skyl og sortér blåmuslinger og damp dem i hvidvin i en gryde i ca. 5 minutter. Kassér muslingerne og reducér muslingesaften til det halve.
Step 2
Soignér havtaskehalerne ved at fjerne skind og hinder (eller få din fiskehandler til at ordne det for dig). Husk endelig at bevare benet i midten!
Step 3
Rens og skær svampene i passende stykker. Gør det samme med grønkålen.
Step 4
Steg havtaskehalerne på en pande i en blanding af olivenolie og smør i 6-8 minutter afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber under stegning. Tag havtaskehalerne af og lad dem hvile i 5 minutter før servering.
Step 5
Steg nu svampene på samme pande, til de er gyldne. Tilsæt grønkål og steg med i 1 minut. Krydr med salt og peber.
Step 6
Varm muslingesaften op og kom i en kandeblender sammen med persillen. Start blenderen og tilsæt det kolde smør lidt ad gangen. Smag saucen til med citronsaft og salt.
Step 7
Anret på smukke tallerkner og top med grøntsagerne.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...