30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Helleflynder med muslingesauce, kantareller og hasselnødder
Et rigtigt gæstemåltid. Helleflynder er en fornem fisk, der i selskab med piemontesiske hasselnødder, små kantareller og en ekstra skummende muslingesauce gør alle med hang til god mad fornøjede.
Ingredienser
- 400 g helleflynderfilet
- 30 g Løgismose smør
- 400 g blåmuslinger
- 1 dl tør hvidvin
- 2 kviste timian
- 2 kviste dild
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 100 g kantareller , små, fine og faste
- 50 g Løgismose smør
- 50 g ristede hasselnødder
- Salt
- Piment d'Espelette
Sådan gør du
Step 1
Rens muslinger og damp dem i hvidvin med finthakkede skalotteløg, hvidløg, timian og dild. Lad dem trække i 15 min., og sigt derefter muslingebouillonen over i en mindre gryde. Reducér bouillonen til passende smag.
Step 2
Rens kantarellerne med en lille børste eller kniv.
Step 3
Del helleflynderen i 4 stykker, læg dem i et ildfast fad, krydr med salt og læg små smørklatter på hvert stykke fisk. Bag dem i ovnen ved 175 °C i ca. 10 min. afhængig af tykkelse.
Step 4
Steg samtidig kantarellerne på en pande i smør til de er gyldne.
Step 5
Muslingebouillonen varmes og ”monteres” med kolde smørtern. Dette gøres nemmest med en stavblender, og så får du også en flot og skummende sauce.
Step 6
Anret det hele på et flot fad. Først fisk, så kantareller, ristede hasselnødder og skummende sauce til sidst. Drys med Piment d’Espelette før servering.
Tip
Du finder altid let ristede piemontesiske hasselnødder i butikken på Nordre Toldbod – skønne som snack, i kager eller som finish på en fiskeret.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...