31/8/2020
|
Magasin 5 2020
Hummerconsommé
Consommé er den gastronomiske betegnelse for en klaret suppe, som kan koges på alt fra fjerkræ til fisk. I denne opskrift får den aromatiske consommé selskab af store stykker sorthummer og grøntsager med let bid. En fornem servering, som kun bliver bedre af følgeskabet med iskold rosé fra Château de Montfrin, som på fineste vis komplimenterer den rige umami-smag i consomméen.
Ingredienser
- 2 stk sorthummer à 6-700 g, afliv med et stik i nakken
- 700 g hestebønner , bælg bønnerne og fjern skallen
- 4 forårsløg , befriet for top og rod, skåret i stykker på 1⁄2 cm
- 6 dl hønsebouillon
- 2 cl cognac
- 1 håndfuld suppeurter såsom selleri, gulerod, løg og porrer
- Olivenolie
- 1 laurbærblad
- 1 kvist rosmarin
- 6 hele sorte peberkorn
- 1 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 baguette af god kvalitet
Sådan gør du
Step 1.
Bring 2 liter vand i kog. Bræk kløer og haler af hummerne og kog dem i vandet i 7 minutter. Hæld vandet fra og kom koldt vand på. Tag dem op efter 1 minut.
Step 2.
Sæt gryden tilbage på komfuret, tilsæt olivenolie. Bræk hummerhovederne i så små stykker som muligt og steg dem og suppeurterne i olivenolien. Tilsæt tomatpuré, og steg 3-4 minutter og flambér med cognac.
Step 3.
Tilsæt hønsefond, lad det hele koge langsomt op og skum af undervejs. Lad fonden småkoge, ca. 20 minutter, sluk blusset og lad blandingen køle helt af.
Step 4.
Si blandingen og smag til med salt og peber. Bouillonen kan evt. klares med en æggehvide, hvis den fremstår grumset.
Step 5.
Bræk hummerkødet ud af klør og haler og skær i mindre stykker. Anret i varme tallerkener.
Step 6.
Kog suppen op, tilbered heri hestebønner og forårsløg og hæld consomméen over hummerkødet i tallerknerne. Dryp olivenolie henover og servér.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...