Hveder
Klassikeren til helligdagen.
Ingredienser
- 15 g gær
- 2 stk æg
- 1¼ dl koldt vand
- 1¼ dl kold Løgismose sødmælk
- 60 g blødt Løgismose smør
- 700 g Løgismose hvedemel
- 45 g sukker
- 75 g stødt kardemomme
- 10 g salt
Sådan gør du
Step 1.
Bland ingredienserne og ælt dejen i ca. 10 minutter til dejen bliver glat og blank. Bruger du en røremaskine skal den stå på medium hastighed.
Step 2.
Dæk dejen til, og lad den hvile i 30 min.
Step 3.
Del dejen i 15 lige store stykker. Form bollerne ved at lægge et stykke dej på din ene håndflade og rulle det rundt med fingrene på den anden hånd. Læg bollerne på en bradepande med bagepapir, ved siden af hinanden med 5 cm imellem.
Step 4.
Lad bollerne hæve ca. 2-3 timer og gerne længere tid hvis du har tid til det; det er af afgørende betydning for et godt resultat.
Step 5.
Når bollerne er hævet til ca. dobbelt størrelse, vil de nå sammen, så de får form som hveder. Bag hvederne ca. 15-20 minutter ved 180 °C på varmluft.
Step 6.
Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af. Nyd hvederne med kold smør!
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...