Hvide asparges med parmesan og smørsauce
Perfekt med et koldt glas Sancerre.
Ingredienser
- Asparges
- 18 stk hvide asparges , skrællede og bunden knækket af
- 1 spsk Løgismose smør
- 50 g parmesan
- God håndfuld skyllet rucola
- Smørsauce
- 4 spsk Løgismose smør
- 1 spsk mandler , ristede og smuttede
- 1 spsk finthakket skalotteløg
- ½ spsk blå birkes
- 1 spsk appelsinsaft
- ½ spsk revet appelsinskal
- 12 stk kogte eller pocherede vagtelæg
Sådan gør du
Step 1.
Forbered saucen ved at varme smørret op i en kasserolle til det bliver lysebrunt og duftende. Tilsæt løg, mandler, birkes og appelsinsaft- og skal og sænk temperaturen, så den blot holder sig varm.
Step 2.
Smag til med salt og peber.
Step 3.
Kog så aspargesene møre. Brus smørret op i en pande og sving de kogte asparges heri. Riv parmesanen henover, og lad det smelte. Sæt eventuelt panden i ovnen, så osten gratinerer let.
Step 4.
Servér aspargesene på en tallerken med lidt rucola drysset henover. Fordel æggene øverst og hæld saucen omkring aspargesene i en cirkel.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...