Hvide asparges med parmesan og smørsauce
Perfekt med et koldt glas Sancerre.
Ingredienser
- Asparges
- 18 stk hvide asparges , skrællede og bunden knækket af
- 1 spsk Løgismose smør
- 50 g parmesan
- God håndfuld skyllet rucola
- Smørsauce
- 4 spsk Løgismose smør
- 1 spsk mandler , ristede og smuttede
- 1 spsk finthakket skalotteløg
- ½ spsk blå birkes
- 1 spsk appelsinsaft
- ½ spsk revet appelsinskal
- 12 stk kogte eller pocherede vagtelæg
Sådan gør du
Step 1.
Forbered saucen ved at varme smørret op i en kasserolle til det bliver lysebrunt og duftende. Tilsæt løg, mandler, birkes og appelsinsaft- og skal og sænk temperaturen, så den blot holder sig varm.
Step 2.
Smag til med salt og peber.
Step 3.
Kog så aspargesene møre. Brus smørret op i en pande og sving de kogte asparges heri. Riv parmesanen henover, og lad det smelte. Sæt eventuelt panden i ovnen, så osten gratinerer let.
Step 4.
Servér aspargesene på en tallerken med lidt rucola drysset henover. Fordel æggene øverst og hæld saucen omkring aspargesene i en cirkel.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...