1/2/2021
|
Magasin 1 2021
Irgrøn grønkålssuppe
En sund og nærende suppe er oplagt på de uforudsigelige, grå og kolde regnvejrsdage, som disse måneder byder på. Denne flotte irgrønne grønkålssuppe med masser af smag, er nem og hurtig at lave, og vil med sikkerhed være et hit, både til pænt selskab eller når du skal hygge om dig selv.
Og så er suppen tilmed god, hvis du vil mindske madspild – i opskriften udnyttes hele grøntsagen, fra broccolistok til rosenkålsblade.
Ingredienser
- 1 stk broccoli plukket i små buketter, inkl. stokken som befries fra den seje rod og skælles
- 200 g rosenkål befriet fra roden og de yderste blade
- 250 g grønkål befriet fra stænglerne
- 2 hele løg pillet og groft hakket
- 2 fed hvidløg pillet
- Saften af en halv citron
- Lidt revet muskatnød
- 4 hele æg
- 100 g usaltet smør
- 4 cl olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Pil de yderste blade af rosenkålen, indtil du kommer ind til det faste hjerte - gem de yderste blade. Halvér hjerterne og blanchér dem 4 gange i nyt vand, som kasseres hver gang.
Step 2
Sæt en gryde over med 6 dl vand, hvori de hakkede løg, hvidløg, broccolistænglen og de blancherede rosenkål koges møre. Tilsæt grønkålen og kog den i 2-3 minutter. Lad imens 4 æg koge til de smiler (ca. 7-6 minutter), pil dem og hold dem lune.
Step 3
Kog broccoli-buketterne i letsaltet vand til de er al dente. Grydens indhold hældes i en blender sammen med smør og olivenolie. Blend suppen i 6-8 minutter til du får en hel glat og irgrøn suppe. Smag suppen til med salt, peber, citronsaft og friskrevet muskatnød.
Step 4
Marinér rosenkålsbladene i lidt olivenolie, salt og peber. Anret suppen i 4 varme, dybe tallerkener, med 1 lunt æg samt broccolibuketter. De marinerede rosenkål-blade drysses ud over suppen.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...