1/9/2019
|
Magasin 7 2019,Magasin 4 2025
Jordskoksuppe med æble
Suppens balance mellem de søde og nøddeagtige jordskokker kombineret med æblernes syre gør den særdeles velegnet i kombination med en lang række råvarer: Prøv for eksempel denne med kammuslinger.
Vinmatchet er Diebolt Vallois’ Champagne. For jordskokker er en af de bedste rodfrugter til Champagne, og med deres fine nøddesmag og bløde tekstur (efter tilberedning), harmonerer de smukt med Champagnes autolytiske aromaer fra lagringen med gæren.
Ingredienser
- Suppe
- 200 g skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 4 stilke estragon
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olie
- 300 g jordskokker
- 200 g æbler
- ½ dl hvidvin
- 1 l god hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 2 dl æblemost
- Saft af ½ citron
- 2 spsk æblecidereddike
- Salt og peber
- Tilbehør
- 16 stk kammuslinger
- ½ dl hasselnødder
- 4 jordskokker
Sådan gør du
Jordskokkesuppe
Step 1. Pil og skær skalotteløg og hvidløg i grove stykker.
Step 2. Sautér skalotteløg, hvidløg og estragon i smør og olie på en pande.
Step 3. Vask æblerne, befri dem for kernehusene og skær dem i grove tern.
Step 4. Vask jordskokkerne grundigt med en stiv børste eller grov svamp, skær dem i grove tern og vend dem og æbleternene sammen med løgene på panden.
Step 5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve.
Step 6. Tilsæt derefter hønsefond, fløde, æblemost og citronsaft og lad grøntsagerne simre stille og roligt, til de er møre.
Step 7. Tag estragonstilkene op og blend og si suppen.
Step 8. Smag suppen til med æbleeddike, salt og peber.
Tilbehør
Step 1. Rist kammuslingerne ca. 1 minut på hver side på en grillpande.
Step 2. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de afgiver duft og hak dem groft.
Step 3. Skræl jordskokkerne og skræl ca. 16 fine strimler af dem.
Step 4. Anret den varme suppe med ristede kammuslinger, hasselnødder og strimler af rå jordskok.
Step 5. Tilføj en smule god olivenolie på toppen lige inden servering.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...