Kartoffel-porre suppe
Med grillet porre og rygeost
Ingredienser
- 1 håndfuld kartofler
- 3 stk porre
- 1 stk løg
- 1 stk citron
- 2 fed hvidløg
- 4 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 1 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- ½ dl Løgismose sødmælk
- 4 skiver groft brød
- 200 g bacon
- 100 g rygeost
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 1 dl olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Steg bacon sprødt på en pande og sæt til side. Store stykker af brøddet steges gyldent og sprødt i baconfedtet, og lad det dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.
Step 2.
Kartoflerne, 1 porre, løg og hvidløg skrælles, vaskes og skæres i små stykker (rustikt). Kom lidt olie i en 3-4 liter gryde, og sauter grøntsagerne. Riv skallen af citronen i, samt laurbærblad og timian. Lad det hele sautere uden at det tager farve, til løgene er transparente. Tilsæt hvidvin, og kog alkoholen væk. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det koge helt mørt.
Step 3.
Fjern timian og laurbærblade, herefter blend suppen helt glat. Tilsæt sødmælk og smag til med salt og peber.
Step 4.
Rør rygeosten let sammen med fløden og smag til med salt og peber.
Step 5.
Steg det yderste lag af porrerne sprødt i olie på en grillpande, indtil du ser tydelige grillstriber på porrerne.
Step 6.
Ved anretning toppes suppen med en klat rygeostfløde, grillede porrer samt sprød bacon og brødcroutoner.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...