Kartoffel-porre suppe
Med grillet porre og rygeost
Ingredienser
- 1 håndfuld kartofler
- 3 stk porre
- 1 stk løg
- 1 stk citron
- 2 fed hvidløg
- 4 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 1 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- ½ dl Løgismose sødmælk
- 4 skiver groft brød
- 200 g bacon
- 100 g rygeost
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 1 dl olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Steg bacon sprødt på en pande og sæt til side. Store stykker af brøddet steges gyldent og sprødt i baconfedtet, og lad det dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.
Step 2.
Kartoflerne, 1 porre, løg og hvidløg skrælles, vaskes og skæres i små stykker (rustikt). Kom lidt olie i en 3-4 liter gryde, og sauter grøntsagerne. Riv skallen af citronen i, samt laurbærblad og timian. Lad det hele sautere uden at det tager farve, til løgene er transparente. Tilsæt hvidvin, og kog alkoholen væk. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det koge helt mørt.
Step 3.
Fjern timian og laurbærblade, herefter blend suppen helt glat. Tilsæt sødmælk og smag til med salt og peber.
Step 4.
Rør rygeosten let sammen med fløden og smag til med salt og peber.
Step 5.
Steg det yderste lag af porrerne sprødt i olie på en grillpande, indtil du ser tydelige grillstriber på porrerne.
Step 6.
Ved anretning toppes suppen med en klat rygeostfløde, grillede porrer samt sprød bacon og brødcroutoner.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...