1/1/1970 |
Kartoffel-porre suppe
Med grillet porre og rygeost
Ingredienser
- 1 håndfuld kartofler
- 3 stk porre
- 1 stk løg
- 1 stk citron
- 2 fed hvidløg
- 4 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 1 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- ½ dl Løgismose sødmælk
- 4 skiver groft brød
- 200 g bacon
- 100 g rygeost
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 1 dl olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Steg bacon sprødt på en pande og sæt til side. Store stykker af brøddet steges gyldent og sprødt i baconfedtet, og lad det dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.
Step 2.
Kartoflerne, 1 porre, løg og hvidløg skrælles, vaskes og skæres i små stykker (rustikt). Kom lidt olie i en 3-4 liter gryde, og sauter grøntsagerne. Riv skallen af citronen i, samt laurbærblad og timian. Lad det hele sautere uden at det tager farve, til løgene er transparente. Tilsæt hvidvin, og kog alkoholen væk. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det koge helt mørt.
Step 3.
Fjern timian og laurbærblade, herefter blend suppen helt glat. Tilsæt sødmælk og smag til med salt og peber.
Step 4.
Rør rygeosten let sammen med fløden og smag til med salt og peber.
Step 5.
Steg det yderste lag af porrerne sprødt i olie på en grillpande, indtil du ser tydelige grillstriber på porrerne.
Step 6.
Ved anretning toppes suppen med en klat rygeostfløde, grillede porrer samt sprød bacon og brødcroutoner.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...