1/4/2023
|
Løgismose i Netto
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, som giver sprødt skind og saftigt kyllingekød. En klassisk fransk servering med et Løgismosisk tvist, som vi garanterer vil begejstre selv de mest selektive smagsløg.
Ingredienser
- Kylling
- 2 pakker Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 glas Løgismose soltørrede tomater
- 200 g babyspinat
- 20 g parmesanost
- Salt og peber
- Piment d’Espelette (kan udelades)
- Glaserede grøntsager
- 1 bundt nye løg
- 1 bundt gulerødder med top
- 1 bundt hvide asparges
- ½ dl Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Frisk estragon
Sådan gør du
Mini rôtis
Step 1. Udben kyllingelår, så du får et helt stykke kylling.
Step 2. Step 2. Skyl babyspinat og steg det hurtigt på en pande til den falder lidt sammen. Krydr med salt og peber.
Step 3. Placér kyllingen med skindsiden nedad og krydr med salt, peber og Piment d’Espelette og lidt revet citronskal. Placér 3 soltørrede tomater på langs, dernæst spinat og afslut med revet parmesanost.
Step 4. Rul kyllingen stramt sammen, så skindsiden vender udad og bind den med op med tre små knuder.
Step 5. Placér kyllingerne i et ildfast fad og giv skindet lidt olivenolie samt salt og peber. Læg en halv citron med kødsiden nedad og lidt frisk oregano i fadet sammen med kyllingen.
Step 6. Sæt kyllingen i ovnen ved 200 °C i 35 minutter. Lad derefter kyllingen hvile i 10 minutter. Tilbered imens grøntsagerne.
Glaserede grøntsager
Step 1. Trim løg, skræl gulerødder samt asparges. Skær alle grøntsagerne i pæne stykker, så de får nogenlunde samme tilberedningstid.
Step 2. Fordel grøntsagerne i bunden af en sautérpande eller gryde. Tilsæt 2-3 spsk. vand, olivenolie og salt og peber. Dæk grøntsagerne til med stykke bagepapir. Sæt gryden ved lavt blus og damp dem stille og roligt i 10-15 minutter.
Step 3. Vend de tilberedte grøntsager med hakket estragon. Smag eventuelt til med salt, peber og et par dråber citronsaft.
Servering
Step 1. Fjern snorene fra kyllingen og skær i fine skiver. Servér med glaserede grøntsager, skyen fra fadet med kylling og top med friske urter.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...