Kyllingepostej med små æblesyltede rødbeder
Vores bud på en postej baseret på kyllingelever. Postejen er blød og cremet med en velafstemt smag af krydderier og urter. Nyd på frokostbordet.
Ingredienser
- Kyllingepostej
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 1 stk lille finthakket skalotteløg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 1 kvist timian
- 1 kvist rosmarin
- 250 g kyllingelever læg dem gerne på frost i ca. 30 minutter, inden du går i gang
- 1 stk æg
- ½ tsk allehånde
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk peber
- Rødbeder
- 12 stk små runde rødbeder på størrelse med bordtennisbolde
- 1 spsk Løgismose smør
- ½ dl æbleeddike
- 1 dl vand
- 1 tsk brun farin
- 1 spsk hakket estragon eller spansk kørvel
- Salt og friskkværnet peber til krydring
Sådan gør du
Kyllingepostej
Step 1. Kom mælk, fløde, løg, hvidløg og krydderurterne i en gryde og lad det koge op. Træk gryden fra blusset og lad det trække i ca. 15 minutter og tag krydderurterne op.
Step 2. Blend kyllingeleveren og ægget hurtigt sammen og tilsæt herefter mælkeblandingen. Blend det hele sammen, til konsistensen bliver sammenhængende og krydr med allehånde, salt og peber.
Step 3. Sigt massen gennem en sigte og kom den herefter i et ildfast fad.
Step 4. Bag postejen i en forvarmet ovn på 90 grader i ca. 45 minutter.
Rødbeder
Step 1. Fjern toppene på rødbederne og kog dem møre i en kasserolle i lidt letsaltet vand i ca. 15 minutter og hæld vandet fra. Lad rødbederne køle lidt af og smut herefter skindet af.
Step 2. Kom i mellemtiden smør, eddike, vand og brun farin i en gryde og kog ind, til det begynder at tykne. Kom rødbederne i gryden og vend det hele godt sammen, så rødbederne bliver flot glaserede.
Step 3. Tilsæt den hakkede estragon eller spanske kørvel.
Tip
Postejen og rødbederne smager rigtig godt sammen med et stykke ristet groft rugbrød.
Tip
Skal det være nemt? Find Løgismose syltede rødbeder på hylden.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...