1/1/1970 |
Lakserillette
Laks er blevet en af danskernes foretrukne spisefisk. Den kan smage godt og har talrige anvendelsesmuligheder. Desværre har den store efterspørgsel også afledt en noget tvivlsom opdrætsform. Sagen er, at denne produktionsform ikke gør noget godt for fiskens kvalitet og slet ikke for smagen. Det er måske derfor, at laksen, i visse kokkekredse, omtales som havets lørdagskylling. Men når det er sagt, må vi jo ikke glemme, at vildlaks og laks, opdrættet under ordentlige forhold, er en fantastisk spise. Så når du køber laks, så spørg til dens oprindelse.
Ingredienser
- 150 g fersk laks
- 150 g røget laks
- ½ dl creme fraiche 38%
- ½ dl mayonnaise
- 1 spsk hakkede cornichoner
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 spsk hakkede skalotteløg
- 1 tsk sennep
- ½ dl citronsaft
- 1 håndfuld hakket dild
- 1 håndfuld hakket kørvel
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 4 stk rugbrød
- 8 stk agurk i strimler
- 8 stk radiser
Sådan gør du
Step 1.
Befri den ferske laks for ben og skind og bag ved 180 grader i ovnen i 8-9 minutter. Afkøl laksen og hak eller pluk den groft med fingrene. Skær den røgede laks i grove stykker. Rør derefter alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Step 2. Server gerne oven på et stykke rugbrød og pynt med agurkestrimler og radiser skåret i både.
Andre forslag
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...