1/1/1970 |
Lakserillette
Laks er blevet en af danskernes foretrukne spisefisk. Den kan smage godt og har talrige anvendelsesmuligheder. Desværre har den store efterspørgsel også afledt en noget tvivlsom opdrætsform. Sagen er, at denne produktionsform ikke gør noget godt for fiskens kvalitet og slet ikke for smagen. Det er måske derfor, at laksen, i visse kokkekredse, omtales som havets lørdagskylling. Men når det er sagt, må vi jo ikke glemme, at vildlaks og laks, opdrættet under ordentlige forhold, er en fantastisk spise. Så når du køber laks, så spørg til dens oprindelse.
Ingredienser
- 150 g fersk laks
- 150 g røget laks
- ½ dl creme fraiche 38%
- ½ dl mayonnaise
- 1 spsk hakkede cornichoner
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 spsk hakkede skalotteløg
- 1 tsk sennep
- ½ dl citronsaft
- 1 håndfuld hakket dild
- 1 håndfuld hakket kørvel
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 4 stk rugbrød
- 8 stk agurk i strimler
- 8 stk radiser
Sådan gør du
Step 1.
Befri den ferske laks for ben og skind og bag ved 180 grader i ovnen i 8-9 minutter. Afkøl laksen og hak eller pluk den groft med fingrene. Skær den røgede laks i grove stykker. Rør derefter alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Step 2. Server gerne oven på et stykke rugbrød og pynt med agurkestrimler og radiser skåret i både.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Hønsesalat med drueagurker og syltede svampe
En dansk smørrebrødsklassiker spækket med Løgismose kylling, syltede agurker og svampe og en mass...