30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Lammespyd på grill
Kraftigt og smagsrigt lammekød, som i denne ret bliver behageligt krydret med middelhavskrydderier som timian, rosmarin og oregano. Når lammet møder grillen bringer både duft og smag tankerne til sydens sol. Særligt med røde dråber i glasset.
Ingredienser
- Lammespyd på grill
- 2 lammeculotter
- 1 spsk knust fennikelfrø
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk finthakket oregano
- 1 spsk finthakket timian
- 1 spsk finthakket rosmarin
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk friskhakket chili
- 2 citroner , revet skal og citronsaft
- Grillspyd
Sådan gør du
Sådan gør du
Skær lammeculotterne i tern på 2-3 cm og kom dem i en skål.
Hak krydderurterne og chilien fint, og riv skallen fra de 2 citroner.
Pres citronerne og hvidløgene i en skål og rør det sammen med de øvrige ingredienser til en marinade. Vend kødet i marinaden og lad det stå i 3-4 timer på køl.
Sæt 3-4 stykker kød på hver spyd og grill dem 2-3 minutter på alle fire sider ved hård varme.
Servér lamme-spyddene som i Grækenland med en tomatsalat, godt brød og ikke mindst tzatziki.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.