30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Lammespyd på grill
Kraftigt og smagsrigt lammekød, som i denne ret bliver behageligt krydret med middelhavskrydderier som timian, rosmarin og oregano. Når lammet møder grillen bringer både duft og smag tankerne til sydens sol. Særligt med røde dråber i glasset.
Ingredienser
- Lammespyd på grill
- 2 lammeculotter
- 1 spsk knust fennikelfrø
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk finthakket oregano
- 1 spsk finthakket timian
- 1 spsk finthakket rosmarin
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk friskhakket chili
- 2 citroner , revet skal og citronsaft
- Grillspyd
Sådan gør du
Sådan gør du
Skær lammeculotterne i tern på 2-3 cm og kom dem i en skål.
Hak krydderurterne og chilien fint, og riv skallen fra de 2 citroner.
Pres citronerne og hvidløgene i en skål og rør det sammen med de øvrige ingredienser til en marinade. Vend kødet i marinaden og lad det stå i 3-4 timer på køl.
Sæt 3-4 stykker kød på hver spyd og grill dem 2-3 minutter på alle fire sider ved hård varme.
Servér lamme-spyddene som i Grækenland med en tomatsalat, godt brød og ikke mindst tzatziki.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...