30/10/2023
|
Magasin 5 2023
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin, citron og vin (Beaujolais Nouveau naturligvis). Resultatet er mørt, saftigt kød og en smagfuld sauce tilberedt i én, der serveres med franske kastanjer, bagte jordskokker og friske brombær. Bon Appetit.
Ingredienser
- 1 Løgismose kylling
- 100 g Løgismose Tipo 00 mel
- 500 g jordskokker
- 150 g brombær
- 4 kviste rosmarin
- 1 citron
- 1 helt hvidløg
- 3 dl rødvin (gerne Beaujolais Nouveau)
- 100 g Løgismose smør
- 3 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 150 g kastanjer
- ½ bundt persille
- Salt
- Eventuel meljævning
Sådan gør du
Step 1
Rens og halvér jordskokker. Placér dem i et ildfast fad og krydr med olivenolie, salt og en kvist rosmarin. Steg i ovnen ved 200 °C i cirka 20 minutter.
Step 2
Del kyllingen i lår med overlår og bryst med vingestykke. Del brystet i to. Vend kyllingestykkerne i mel og krydr med salt. Brun kødet godt af ved middel varme i en jernpande eller gryde i cirka 10-15 minutter.
Step 3
Halvér hvidløg og citron og brun en halvdel af hver på stegefladen i samme pande som kyllingen.
Step 4
Hæld vin ved, tilsæt den resterende rosmarin og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt vand – kyllingen skal dækkes helt. Kog op og sæt hele panden eller gryden i ovnen ved 200 °C i 20-30 minutter. Tjek, om kyllingen er tilberedt.
Step 5
Hæld væden fra kyllingen over i en anden gryde og varm op. Jævn eventuelt saucen, hvis du ønsker den tykkere.
Step 6
Fordel jordskokker og kastanjer rundt om kyllingen og varm hele panden igen i ovnen ved 200 °C i 5 minutter.
Step 7
Top med persille og friske brombær umiddelbart før servering.
Step 8
Nyd retten med godt surdejsbrød og en let grøn salat.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...