30/10/2023
|
Magasin 5 2023
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin, citron og vin (Beaujolais Nouveau naturligvis). Resultatet er mørt, saftigt kød og en smagfuld sauce tilberedt i én, der serveres med franske kastanjer, bagte jordskokker og friske brombær. Bon Appetit.
Ingredienser
- 1 Løgismose kylling
- 100 g Løgismose Tipo 00 mel
- 500 g jordskokker
- 150 g brombær
- 4 kviste rosmarin
- 1 citron
- 1 helt hvidløg
- 3 dl rødvin (gerne Beaujolais Nouveau)
- 100 g Løgismose smør
- 3 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 150 g kastanjer
- ½ bundt persille
- Salt
- Eventuel meljævning
Sådan gør du
Step 1
Rens og halvér jordskokker. Placér dem i et ildfast fad og krydr med olivenolie, salt og en kvist rosmarin. Steg i ovnen ved 200 °C i cirka 20 minutter.
Step 2
Del kyllingen i lår med overlår og bryst med vingestykke. Del brystet i to. Vend kyllingestykkerne i mel og krydr med salt. Brun kødet godt af ved middel varme i en jernpande eller gryde i cirka 10-15 minutter.
Step 3
Halvér hvidløg og citron og brun en halvdel af hver på stegefladen i samme pande som kyllingen.
Step 4
Hæld vin ved, tilsæt den resterende rosmarin og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt vand – kyllingen skal dækkes helt. Kog op og sæt hele panden eller gryden i ovnen ved 200 °C i 20-30 minutter. Tjek, om kyllingen er tilberedt.
Step 5
Hæld væden fra kyllingen over i en anden gryde og varm op. Jævn eventuelt saucen, hvis du ønsker den tykkere.
Step 6
Fordel jordskokker og kastanjer rundt om kyllingen og varm hele panden igen i ovnen ved 200 °C i 5 minutter.
Step 7
Top med persille og friske brombær umiddelbart før servering.
Step 8
Nyd retten med godt surdejsbrød og en let grøn salat.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...