30/9/2020 | Magasin 6 2020
Løgismose kyllingebryst med kantareller, majs og sauce med kefir og rygeost
Løgismose kyllingen er opvokset i fuld frihed i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne, og den slagtes først, når den er ca. 89 dage gammel. Bevægelse og den lange levetid gør kødet på kyllingen både mørkere og fastere. Derfor skal Løgismose kyllingen have en anelse længere i ovnen, på panden eller grillen end mange andre kyllinger – til gengæld får du fuld smag for ventetiden. I denne opskrift får kyllingen herligt selskab af majs og kantareller, der bindes elegant sammen af en rygeostsauce.
Ingredienser
- 2 stk Løgismose kyllingebryster
- 200 g kantareller
- 2 majskolber
- ½ stk grønt æble
- 1 dl kefir
- 1 dl Løgismose rygeost
- 1 dl hønsefond
- Estragon
- Olie og smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og steg dem på en varm pande i olie og smør.
Step 2. Rens imens kantareller, og skær majskerner fra kolben.
Step 3. Steg kantareller og majskerner på en pande for sig, og krydr med salt og peber.
Step 4. Varm hønsefond op til kogepunktet i en gryde, og tilsæt kefir, rygeost og estragon til den varme fond, og tag gryden af varmen.
Step 5. Blend saucen godt igennem med en stavblender, og smag til med salt og peber. Varm ikke saucen op herefter, da den vil skille.
Step 6. Skær æblet i helt tynde både.
Step 7. Anret kyllingebrysterne på tallerkener med stegte kantareller og majs. Servér med kefir-sauce, sprøde æblebåde og estragon på toppen.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...