1/1/1970 |
Løjrom i rygeost med syltede løg og vagtelæg
Ingredienser
- Løjrom
- 100 g rygeost
- 100 g Løgismose piskefløde
- 200 g løjrom
- 1 stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
- Syltede løg
- 12 stk røde perleløg
- 12 stk hvide perleløg
- 1 dl hvidvinseddike
- 5 stk sorte peberkorn
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- Vagtelæg
- 12 stk vagtelæg
- Pynt
- 100 g brødkrummer
- 1 bundt hakket dild
Sådan gør du
Løjrom
Step 1. Rør rygeosten glat og rør fløden i lidt ad gangen, til du får en helt glat creme. Kom herefter løjrom i og smag til med citron, salt og peber.
Syltede løg
Step 1. Kom 1⁄2 l vand i en gryde og lad det koge op. Hæld det kogende vand over løgene og lad dem trække i 10 minutter. Snit herefter roden af løgene og smut de små løg ud af skallen. Kog eddike, peber, vand og sukker op, hæld det over de smuttede løg og lad dem sylte natten over.
Vagtelæg
Step 1. Kog æggene i 3 minutter, skyl dem under den kolde hane og pil dem.
Pynt
Step 1. Blend brødkrummerne med hakket dild, til raspen bliver helt grøn. Gem lidt dild til pynt. Bag den grønne rasp i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 10 minutter.
Step 2. Anret løjrommen på 4 tallerkner og fordel æg og løg. Drys med de sprøde brødkrummer og pynt med frisk dild.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...