1/4/2023
|
Løgismose i Netto
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse for den cremede karamel er det en himmelsk spise, som vi har tilsmagt med vanilje og havsalt.
Ligesom marmelade med frugt og bær kan mælkemarmelade nydes på en skive surdejsbrød eller nydes på havregrød eller en portion skyr. Naturligvis kan den også nydes direkte fra glasset – det er vanedannende.
Ingredienser
- ½ l Løgismose piskefløde 38%
- 2 dl Løgismose sødmælk
- 250 g melis
- 1 vaniljestang
- Flagesalt
Sådan gør du
Step 1
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Step 2
Bland piskefløde, sødmælk, melis, vaniljekorn, vaniljestang og salt i en gryde og kog det stille og roligt op. Vær opmærksom på, at det ikke koger over. Sæt imens et par skåle til mælkeblandingen på køl.
Step 3
Lad mælkeblandingen koge stille og roligt ind og rør undervejs, til den begynder at blive let gylden, tykner og boblerne store.
Step 4
Tag en skefuld af massen og placér den i en kold skål og tjek, om massen sætter sig tilstrækkeligt. Kog videre og gentag indtil rette konsistens er opnået – heller lidt for tyndt end alt for tykt. Konsistensen skal være cremet som en tyk karamelsauce men forblive glat. Koger den for meget, begynder massen at blive en anelse grynet.
Step 5
Hæld mælkemarmeladen på skoldede glas, top med lidt groft flagesalg og opbevar på køl. Nyd f.eks. mælkemarmeladen på et stykke surdejsbrød.
Tip
Hæld mælkemarmeladen varm på skoldede glas, der også er skyldet med atamon, så kan mælkemarmeladen holde sig i 14 dage.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...