1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Mandelpandekager med råcreme og bær
Pandekagen daterer mere end 500 år tilbage og opstod efter sigende i forbindelse med de 40 dages faste op til påske, hvor de råvarer, der ellers ville fordærve, skulle udnyttes. På den måde hilste smør, æg og mælk på hinanden i skålen og fik selskab af mel og sukker, et voilà – pandekagen var en realitet. Utallige metoder er taget i brug for at versionere og perfektionere pandekagen og vi kommer her med vores bud på en opskrift, som vi her steger på grillen – en hyggelig aktivitet på en sommerdag. Du vælger selv om du vil bruge små pander eller en stor, og pandekagerne kan naturligvis også steges på komfuret.
Ingredienser
- Pandekager
- 5 stk æg
- 200 g sukker
- 170 g mandelmel
- 85 g hvedemel
- 100 g Løgismose smør
- 5 dl Løgismose sødmælk
- ½ tsk salt
- appelsinskal
- Råcreme
- 2 dl Løgismose piskefløde 38%
- 2 æggeblommer
- 1 vaniljestang
- 25 g sukker
- Ekstra
- 400 g friske bær
Sådan gør du
Råcreme
Step 1. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen luftigt.
Step 2. Pisk fløden til let skum og vend det ned i æggesnapsen.
Pandekager
Step 1. Brun smørret i en gryde.
Step 2. Pisk imens æg og sukker luftigt og vend mandelmel, hvedemel og salt heri.
Step 3. Tilsæt den gyldne smør under omrøring. Tilsæt dernæst sødmælk og appelsinskal.
Step 4. Steg pandekager på små blinispander, eventuelt på grillen eller på en større pande.
Step 5. Servér med råcreme og dine favorit-bær.
Tip
Lav den gerne dejen dagen før, alternativt kan dejen trække et par timer.
Tip
Brug en blinispande på omkring 12 cm. for at få den helt rigtige størrelse på pandekagerne.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...