30/6/2021 | Magasin 6 2021
Mandelpandekager med råcreme og bær
Pandekagen daterer mere end 500 år tilbage og opstod efter sigende i forbindelse med de 40 dages faste op til påske, hvor de råvarer, der ellers ville fordærve, skulle udnyttes. På den måde hilste smør, æg og mælk på hinanden i skålen og fik selskab af mel og sukker, et voilà – pandekagen var en realitet. Utallige metoder er taget i brug for at versionere og perfektionere pandekagen og vi kommer her med vores bud på en opskrift, som vi her steger på pander på grillen – en hyggelig aktivitet på en sommerdag. Du vælger selv om du vil bruge små pander eller en stor, og pandekagerne kan naturligvis også steges på komfuret.
Ingredienser
- Pandekager
- 5 stk æg
- 200 g sukker
- 170 g mandelmel
- 85 g hvedemel
- 100 g Løgismose smør
- 5 dl Løgismose sødmælk
- ½ tsk salt
- appelsinskal
- Råcreme
- 2 dl Løgismose piskefløde 38%
- 2 æggeblommer
- 1 vaniljestang
- 25 g sukker
- Ekstra
- 400 g friske bær
Sådan gør du
Råcreme
Step 1. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen luftigt.
Step 2. Pisk fløden til let skum og vend det ned i æggesnapsen.
Pandekager
Step 1. Brun smørret i en gryde.
Step 2. Pisk imens æg og sukker luftigt og vend mandelmel, hvedemel og salt heri.
Step 3. Tilsæt den gyldne smør under omrøring. Tilsæt dernæst sødmælk og appelsinskal.
Step 4. Steg pandekager på små blinispander, eventuelt på grillen eller på en større pande.
Step 5. Servér med råcreme og dine favorit-bær.
Tip
Lav den gerne dejen dagen før, alternativt kan dejen trække et par timer.
Tip
Brug en blinispande på omkring 12 cm. for at få den helt rigtige størrelse på pandekagerne.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...