31/10/2021 | Magasin 9 2021
Marinerede sild med mild karrysalat
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 1 glas Løgismose marinerede sild
- 1 glas kapers
- Dild
- Rugbrød og krydderfedt
- Karrysalat
- ½ dl piskefløde
- 1 spsk Løgismose mayonnaise
- ½ spsk Løgismose crème fraîche 18%
- 1 æble
- 1 løg
- 2 tsk god karry , ristet af ca. 1 minut på en tør pande
Sådan gør du
Step 1.
Pisk fløden til flødeskum og bland med mayonnaise, creme fraiche og karry
Step 2.
Skær æble og løg i fine tern, og vend i karrycremen
Step 3.
Smag det hele til med salt og evt. Lidt mere karry
Andre forslag
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...