16/5/2024
|
Magasin 3 2024
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne tomatillos. En let syrlig og sprød frugt. De kan være svære at fremskaffe i de danske supermarkeder, men kan findes på dåse.
Salsa Roja – autentisk tomatbaseret salsa, deraf navnet roja, som betyder rød, hvor chili, tomater og løg steges for at tilføre dybde og let røget smag.
Pico de Gallo – frisk tomatsalsa med de klassiske smagsgivere lime, koriander og chili.
Alle tre saucer er velegnede til næsten alle tacos og majschips, så vælg din yndlings eller servér dem alle og lad selv gæsterne om bordet vælge.
Ingredienser
- Salsa Verde
- 500 g tomatillos
- 1 lime
- 1 tsk salt
- 1 bundt koriander
- 2 fed hvidløg
- Jalapeños efter smag
- Salsa Roja
- 50 g rød chili
- 500 g store modne tomater
- 150 g salatløg
- 50 g rapsolie
- 2 tsk hvidvinseddike
- 2 tsk salt
- Pico de Gallo
- 250 g små tomater
- 1 salatløg
- ½ bundt koriander
- Chili i forskellige farver efter smag og styrke
- 1 lime
- 3 spsk rapsolie
- Salt
Sådan gør du
Salsa Verde
Step 1. Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt. Opbevar på køl til servering.
Salsa Roja
Step 1. Rens rød chili, ordn salatløg og skær i grove stykker.
Step 2. Steg chili, salatløg og hele tomater på en tør varm pande i 5-10 min., til de får gode brændemærker.
Step 3. Hæld de brændte grøntsager i en skål med rapsolie, hvidvinseddike og salt. Blend, men bevar noget struktur og smag til med salt. Opbevar på køl til servering.
Pico de Gallo
Step 1. Del tomaterne i 3-4 stykker. Hak salatløg, koriander og chili og bland sammen i en skål med lime og rapsolie. Smag til med salt. Opbevar på køl til servering.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...