30/9/2020 | Magasin 6 2020
Moussaka
Mousakka er for grækerne, hvad lasagne er for italienerne. I moussaka er lasagnepladerne skiftet ud med aubergine og kartofler, og det hakkede kød er ofte lam fremfor gris og okse. Moussaka er en sublim hverdagsret til kolde og blæsende efterårsdage og vi kan anbefale at få varmen yderligere ved at servere tør og frisk græsk vin til retten.
Ingredienser
- Fyld
- 3 auberginer , skåret i skiver på ½ cm
- 500 g bagekartofler , skåret i skiver
- ½ olivenolie
- Salt og peber
- 500 g hakket okse- og/eller lammekød
- 1 lille dåse hakkede tomater
- 3 løg . fintsnittet
- 3 fed hvidløg , fintsnittet
- 1 spsk salvie , friskhakket
- 1 spsk rosmarin , friskhakket
- 1 spsk timian , friskhakket
- 1 spsk oregano , friskhakket
- 1 spsk mynte , friskhakket
- Bechamelsauce
- 100 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose hvedemel
- 8 dl Løgismose sødmælk
- 2 æggeblommer
- 100 g parmesan , revet
- Muskatnød , revet
- Salt og peber
Sådan gør du
Fyld
Step 1. Krydr skiver af aubergine med salt og peber og dryp dem med olivenolie. Bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 150 °C. Steg kartoflerne let møre i olivenolie på en pande i olivenolie og lad dem herefter dryppe af på lidt køkkenrulle.
Step 2. Sautér løg og hvidløg på panden. Tilsæt det hakkede kød og steg det omhyggeligt. Tilsæt de hakkede, flåede tomater samt et skvæt vand og lad det simre i 30 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Step 1. Smelt smørret i en gryde, drys mel i og bag det af til det slipper grydens bund.
Step 2. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Step 3. Rør til saucen er lind og der ikke er melklumper.
Step 4. Kog saucen igennem uden at det brænder på. Tilsæt revet parmesanost og smag til med muskatnød, salt og peber. Rør æggeblommerne i.
Samling
Step 1. Fordel i lag i et smurt ovnfastfad aubergine, kødsovs, kartofler, kødsovs, aubergine og til sidst bechamelsaucen.
Step 2. Riv parmesan henover og bag moussakaen ved 180 °C i ca. 25 minutter.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...