30/11/2020
|
Magasin 7 2020
Oksemørbrad med glaserede rødbeder, svampe og trøffelsauce
Ingredienser
- 1 kg oksemørbrad skåret i bøffer af 250g
- 1 kg rødbeder
- balsamicoeddike
- 400 g svampe gerne kantareller
- 300 g skalotteløg
- Løgismose smør
- Frisk timian
- Frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Fjern sener og hinder fra mørbraden og drys den med salt og kværnet peber. Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme.
Step 2.
Kom den i en bradepande og steg den i ovnen ved 90 °C til kødet har en kernetemperatur på ca. 60 °C (ca. 2,5 time) Giv til sidst mørbraden 10 min. ved 225 °C.
Step 3.
Tag kødet ud og lad det hvile tildækket indtil servering .
Step 4.
Mens kødet får de sidste 10 minutter i ovnen, tilberedes resten af retten. Skær rødbederne i grove stykker og læg dem i en gryde med balsamico og smør og tilbered under låg i 4-5 min.
Step 5.
Rens svampene og rist dem af på en pande i 2-3 min i smør med timian og rosmarin og hvidløg.
Step 6.
Skær skalotteløgene i halve. Læg dem med skærefladen nedad i en gryde og tænd for varmen (mellem) og lad dem stå indtil de begynder at tage farve.
Step 7.
Tilsæt timian og hvidløg og en stor klat smør og læg låg på gryden og lad dem hygge under låg i 8-10 min uden varme.
Step 8.
Lun saucen i en gryde umiddelbart inden servering.
Placér mørbradbøffen på en lun tallerken med stykker af rødbede ved siden af samt et par halve skalotteløg. Kom svampe på toppen og afslut med et par skefulde lun trøffelsauce. Pynt eventuelt med friske tallerkensmækkere.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...