30/11/2023
|
Magasin 7 2023
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fra Spanien, og nydes normalt de lune sommerdage. Sommeren har lange udsigter, men minsandten om ikke også den passer fortrinligt til østers?
Ingredienser
- 10 Løgismose franske østers
- 100 g agurk
- 100 g peberfrugt
- 75 g bladselleri
- ½ fed hvidløg
- 1 citron
- 2 spsk Løgismose eddike æble og timian
- 30 g smuttede mandler
- 10 dråber tabasco
- 25 g tomatpuré
- 1 tsk salt
- Fennikeltop, dild eller andet grønt til pynt
Sådan gør du
Step 1
Skræl ¾ af agurken. Kom den i en blender med ¾ af peberfrugten og ¾ af bladselleri. Tilsæt hvidløg, citronsaft, æbleeddike, smuttede mandler, tabasco, tomatpuré, salt og sukker, og blend det hele til en homogen masse.
Step 2
Skær agurk, peberfrugt og bladselleri i meget fine, små tern – såkaldt brunoise – og blandt sammen.
Step 3
Åbn østers og løsn fra skallen. Hæld gazpacho hen over østersene, derefter tern af agurk, peberfrugt og bladselleri og afslut med grønne skud.
Tip
Du kan med fordel forberede gazpacho dagen forinden, du skal servere østers.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.