30/11/2023
|
Magasin 7 2023,Bocuse d'Or Team Danmark
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der således mørner fisken. Klassiske fisk til ceviche er torskefisk, laks og kammuslinger. Disse har kokkene i Bocuse-køkkenet skiftet ud med friske franske Løgismose østers.
Måske nytårsforretten, der kan overbevise den største østers-skeptiker?
Ingredienser
- 8 Løgismose franske østers
- 1 spsk basmatiris
- 1 citron
- 1 lime
- 1 fingerlime hvis du lyster, kan udelades
- 1 forårsløg
- 1 frisk jalapeño chili
- 1 rød chili
- Koriander
- Eventuelt spiselige blomster til pynt
Sådan gør du
Step 1
Åbn østers, løsn dem og hæld væsken fra gennem en finmasket sigte og gem østerssaften til marinaden.
Step 2
Rist risene på en tør pande, til de bliver gyldne og knus dem til groft pulver i en morter.
Step 3
Pres saften fra lime og citron.
Step 4
Del fingerlime og tag kornene ud i en skål.
Step 5
Pil og snit skalotteløg meget fint på et mandolinjern og læg i isvand til servering.
Step 6
Vask og snit forårsløg meget fint. Pluk korianderblade og gem stilkene.
Step 7
Smag citrussaften til med østerssaft, jalapeño, chili og fintsnittet koriander. Mængden af chili doseres efter smag og behag.
Step 8
Marinér østersene med cevichemarinaden og pynt med koriander, fingerlime, jalapeno, forårsløg, skalotteløg og drys med de knuste sprøde ris.
Tip
Brug også gerne dressingen til hvid fisk eller laks til en klassisk ceviche uden østerssaften.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...