30/11/2023 | Magasin 7 2023,Bocuse d'Or Team Danmark
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der således mørner fisken. Klassiske fisk til ceviche er torskefisk, laks og kammuslinger. Disse har kokkene i Bocuse-køkkenet skiftet ud med friske franske Løgismose østers.
Måske nytårsforretten, der kan overbevise den største østers-skeptiker?
Ingredienser
- 8 Løgismose franske østers
- 1 spsk basmatiris
- 1 citron
- 1 lime
- 1 fingerlime hvis du lyster, kan udelades
- 1 forårsløg
- 1 frisk jalapeño chili
- 1 rød chili
- Koriander
- Eventuelt spiselige blomster til pynt
Sådan gør du
Step 1
Åbn østers, løsn dem og hæld væsken fra gennem en finmasket sigte og gem østerssaften til marinaden.
Step 2
Rist risene på en tør pande, til de bliver gyldne og knus dem til groft pulver i en morter.
Step 3
Pres saften fra lime og citron.
Step 4
Del fingerlime og tag kornene ud i en skål.
Step 5
Pil og snit skalotteløg meget fint på et mandolinjern og læg i isvand til servering.
Step 6
Vask og snit forårsløg meget fint. Pluk korianderblade og gem stilkene.
Step 7
Smag citrussaften til med østerssaft, jalapeño, chili og fintsnittet koriander. Mængden af chili doseres efter smag og behag.
Step 8
Marinér østersene med cevichemarinaden og pynt med koriander, fingerlime, jalapeno, forårsløg, skalotteløg og drys med de knuste sprøde ris.
Tip
Brug også gerne dressingen til hvid fisk eller laks til en klassisk ceviche uden østerssaften.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...