30/3/2021 | Magasin 3 2022
Pasta Limone
Citroner er et af det grønne spisekammers mest alsidige frugter og de syrlige, smukt gule citroner kan bidrage positivt til de fleste retter.
Ingredienser
- 400 g tørret pasta , af den bedste kvalitet du kan opstøve
- 1 fed hvidløg , pillet og hakket fint
- 1 spsk olivenolie
- 80 g smør
- 1 stk økologisk citron
- 2 cm frisk, rød chili
- 100 g parmesan , friskrevet
- 20 stk gambas eller jomfruhummerhaler , pillede og befriet for tarmen
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Marinér gambas/jomfruhummerhaler med den fintsnittede chili og hvidløg i olivenolie. Krydr med salt og peber.
Step 2.
Kog pastaen, som du bedst kan lide den, men i lidt mindre vand end du plejer. Personligt er jeg mest til stadiet lige efter al dente. Hold den varm.
Step 3.
Steg gambas/jomfruhummerhaler ved hård varme, knap et minut på hver side og tag dem af panden.
Step 4.
Hæld den færdigkogte pasta med en lille smule af kogevandet over i panden og sving, så panden koges af og smagen af skaldyrene blandes med pastaen og kogevandet.
Step 5.
Skær smørret i tern og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan. Vend det omhyggeligt sammen med pastaen, smag til med salt og peber. Servér med det samme.
Tip
Find friske italienske citroner i vores butik på Nordre Toldbod
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...