21/11/2023
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god base i form af perlebyg, smagsrig fyld fra jordskokker og frugtsødme fra æbler, det sprøde fra ristede Piemontehasselnødder og så en olieeddikedressing med smagsnoter af timian til at binde alle herlighederne sammen giver til sammen en fyldig salat, der emmer af efterår og vinter.
Nyd den som tilbehør eller som en mættende frokost til 2 personer.
Ingredienser
- Vinaigrette
- 80 g Løgismose olivenolie
- 70 g Løgismose eddike æble og timian
- 40 g grov sennep
- 20 g dansk honning
- 1 stort skalotteløg
- 2 kviste frisk timian
- Salt og peber
- Salat
- 3 æbler
- 5 skrællede jordskokker
- 50 g kogt perlebyg
- 25 g grønkål
- 20 ristede Piemonte-hasselnødder
Sådan gør du
Vinaigrette
Step 1. Hak skalotteløg og timian fint.
Step 2. Vend honning, sennep og eddike sammen, til honningen er blødt ud og tilsæt derefter de resterende ingredienser
Step 3. Smag til med en anelse salt og peber
Salat
Step 1. Skær æbler og jordskokker i tynde skiver eller små tern.
Step 2. Skyl og snit grønkål fint.
Step 3. Hak hasselnødder groft.
Step 4. Vend det hele på nær nødder sammen med 2-3 store spsk. af vinaigretten.
Step 5. Anret i en skål og afslut med hakkede hasselnødder.
Tip
Tilsæt gerne Løgismose salattern – det giver både smag og tilfører en smule umami til salaten
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...