21/11/2023 |
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god base i form af perlebyg, smagsrig fyld fra jordskokker og frugtsødme fra æbler, det sprøde fra ristede Piemontehasselnødder og så en olieeddikedressing med smagsnoter af timian til at binde alle herlighederne sammen giver til sammen en fyldig salat, der emmer af efterår og vinter.
Nyd den som tilbehør eller som en mættende frokost til 2 personer.
Ingredienser
- Vinaigrette
- 80 g Løgismose olivenolie
- 70 g Løgismose eddike æble og timian
- 40 g grov sennep
- 20 g dansk honning
- 1 stort skalotteløg
- 2 kviste frisk timian
- Salt og peber
- Salat
- 3 æbler
- 5 skrællede jordskokker
- 50 g kogt perlebyg
- 25 g grønkål
- 20 ristede Piemonte-hasselnødder
Sådan gør du
Vinaigrette
Step 1. Hak skalotteløg og timian fint.
Step 2. Vend honning, sennep og eddike sammen, til honningen er blødt ud og tilsæt derefter de resterende ingredienser
Step 3. Smag til med en anelse salt og peber
Salat
Step 1. Skær æbler og jordskokker i tynde skiver eller små tern.
Step 2. Skyl og snit grønkål fint.
Step 3. Hak hasselnødder groft.
Step 4. Vend det hele på nær nødder sammen med 2-3 store spsk. af vinaigretten.
Step 5. Anret i en skål og afslut med hakkede hasselnødder.
Tip
Tilsæt gerne Løgismose salattern – det giver både smag og tilfører en smule umami til salaten
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...