Rabarberkompot
Rabarber og vanilje – den perfekte kombination. Brug den ved morgenbordet som marmelade eller som tilbehør til kylling.
Ingredienser
- 1 kg rensede rabarber
- 200 g sukker
- 1 stk polynesisk vaniljestang
- ½ dl vand
Sådan gør du
Step 1
Fyld alle ingredienserne i en gryde og lad det koge ca. 1 time til det falder sammen. Stil det på køl til det skal bruges.
Step 2
Hæld kompotten på atamon-skyllede glas – det kan fint holde sig 10-14 dage.
Tip
Den klassiske rabarberkompot kan med fordel pimpes op med frisk ingefær.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Pavlova med vanilje creme fraiche
Pavlova er blevet en rigtig dessertklassiker. Marengsbunden kan selv den mindste konditor trylle ...
