30/4/2019 | Magasin 4 2019
Rejer på grillen med Piment d’Espelette-marinade
Store friske rejer i en pikant marinade med det baskiske krydderi Piment d’Espelette er smagen af sommer og varme. Rejerne grilles med skal og skal pilles løbende, mens I spiser – det er en ganske hyggelig måde at spise sammen og tillader god tid til at smage både den røde og hvide version af Ribera Sacras vine.
Ingredienser
- 500 g kæmperejer med skal
- 2 spsk Piment d’Espelette
- 1 dl vindruekerneolie
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Step 1.
Rør en marinade af olie, Piment d’Espelette og salt og lad rejerne marinere heri, i minimum 30 minutter, men gerne længere.
Step 2.
Grill rejerne et par minutter på hver side – du kan eventuelt sætte dem på træspyd, som har trukket i lidt vand, inden rejerne kommer på.
Step 3.
Servér rejerne med en sprød grøn salat og friskbagt brød med smør og nyd sommerstemningen, mens selskabet selv piller rejerne ved bordet.
Tip
Vinmatch: Den røde Mencia kommer med en ung og forfriskende profil, som vil tiltale de fleste, og den vil være et lige så veloplagt valg til vores spicy rejer, som den hvide Albariño. Hvis du har mulighed for det, så skænk dem begge!
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...