30/4/2019
|
Magasin 4 2019
Rejer på grillen med Piment d’Espelette-marinade
Store friske rejer i en pikant marinade med det baskiske krydderi Piment d’Espelette er smagen af sommer og varme. Rejerne grilles med skal og skal pilles løbende, mens I spiser – det er en ganske hyggelig måde at spise sammen og tillader god tid til at smage både den røde og hvide version af Ribera Sacras vine.
Ingredienser
- 500 g kæmperejer med skal
- 2 spsk Piment d’Espelette
- 1 dl vindruekerneolie
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Step 1.
Rør en marinade af olie, Piment d’Espelette og salt og lad rejerne marinere heri, i minimum 30 minutter, men gerne længere.
Step 2.
Grill rejerne et par minutter på hver side – du kan eventuelt sætte dem på træspyd, som har trukket i lidt vand, inden rejerne kommer på.
Step 3.
Servér rejerne med en sprød grøn salat og friskbagt brød med smør og nyd sommerstemningen, mens selskabet selv piller rejerne ved bordet.
Tip
Vinmatch: Den røde Mencia kommer med en ung og forfriskende profil, som vil tiltale de fleste, og den vil være et lige så veloplagt valg til vores spicy rejer, som den hvide Albariño. Hvis du har mulighed for det, så skænk dem begge!
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...