31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Spicy suppe med kylling og kokos
Få varmen i vinterkulden med denne krydrede kyllingesuppe, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Citrongræs, ingefær, sambal oelek og fiskesauce giver suppen dybde, varme og asiatisk karakter.
Ingredienser
- 2 spsk vindruekerneolie
- 150 g champignoner
- 1 stk rød peberfrugt
- 4 tsk ingefær
- 4 fed hvidløg
- 1 stang citrongræs
- 2 spsk sambal oelek (asiatisk chilipasta)
- ½ l kyllingefond
- 1 dåse kokosmælk
- 4 tsk fiskesauce
- 1 spsk sukker
- 1 stk Løgismose kylling stegt og plukket
- Topping
- 1 bundt frisk koriander
- 2 stk lime
- 6 stk forårsløg
- Sesamolie
- Peanuts
Sådan gør du
Step 1
Rens champignon og skær i skiver. Skær peberfugt i tern. Skræl og riv ingefær. Knus hvidløg og skær citrongræs igennem på langs.
Step 2
Varm olien godt op i en tykbundet gryde, tilsæt champignoner og steg dem let gyldne. Tilsæt derefter peberfrugt, ingefær, hvidløg og citrongræs og steg videre i ca. 2 minutter under omrøring.
Step 3
Vend sambal oelek rundt i gryden, tilsæt efterfølgende kyllingefond, kokosmælk og fiskesauce samt sukker. Bring i kog. Skru derefter ned for varmen, så det bare simrer let de næste 10 minutter.
Step 4
Tilsæt det plukkede kyllingekød. Skru lidt op for varmen igen og lad det koge et minut. Forbered imens topping. Hak koriander og peanuts groft og skær lime i både og forårsløg i skiver.
Step 5
Fjern citrongræsstænglen og anret suppen i 4 skåle. Pres saften af en limebåd udover hver anretning og top suppen med koriander, forårsløg, 1 tsk sesamolie, peanuts og 1 limebåd.
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...