31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Spicy suppe med kylling og kokos
Få varmen i vinterkulden med denne krydrede kyllingesuppe, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Citrongræs, ingefær, sambal oelek og fiskesauce giver suppen dybde, varme og asiatisk karakter.
Ingredienser
- 2 spsk vindruekerneolie
- 150 g champignoner
- 1 stk rød peberfrugt
- 4 tsk ingefær
- 4 fed hvidløg
- 1 stang citrongræs
- 2 spsk sambal oelek (asiatisk chilipasta)
- ½ l kyllingefond
- 1 dåse kokosmælk
- 4 tsk fiskesauce
- 1 spsk sukker
- 1 stk Løgismose kylling stegt og plukket
- Topping
- 1 bundt frisk koriander
- 2 stk lime
- 6 stk forårsløg
- Sesamolie
- Peanuts
Sådan gør du
Step 1
Rens champignon og skær i skiver. Skær peberfugt i tern. Skræl og riv ingefær. Knus hvidløg og skær citrongræs igennem på langs.
Step 2
Varm olien godt op i en tykbundet gryde, tilsæt champignoner og steg dem let gyldne. Tilsæt derefter peberfrugt, ingefær, hvidløg og citrongræs og steg videre i ca. 2 minutter under omrøring.
Step 3
Vend sambal oelek rundt i gryden, tilsæt efterfølgende kyllingefond, kokosmælk og fiskesauce samt sukker. Bring i kog. Skru derefter ned for varmen, så det bare simrer let de næste 10 minutter.
Step 4
Tilsæt det plukkede kyllingekød. Skru lidt op for varmen igen og lad det koge et minut. Forbered imens topping. Hak koriander og peanuts groft og skær lime i både og forårsløg i skiver.
Step 5
Fjern citrongræsstænglen og anret suppen i 4 skåle. Pres saften af en limebåd udover hver anretning og top suppen med koriander, forårsløg, 1 tsk sesamolie, peanuts og 1 limebåd.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...